جاهای دیدنی هند
بندر بمبئی هند
بندر بمبئی هند که روزگاری به عنوان دروازه هند شناخته می شد، یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین شهرهای هندوستان بوده و از اتصال ۷ جزیره به یکدیگر به وجود آمده است.
این شهر بعنوان بزرگترین بندر هند، در غرب آن و در ساحل دریای عرب واقع شدهاست. نام بمبئی به معنی ساحل دلپذیر، توسط پرتغالی های مستقر در هندوستان انتخاب شده بود که از سال 1996 به نام یکی از خدایان زن هندی، یعنی مومبای تغییر یافته است.
اطلاعت بیشتر درباره بمبئی
مومبای بعنوان مرکز ایالت ماهاراشترا، دارای جمعیتی بیش از 14میلیون نفر بوده و مرکز مبادلات مالی، بازرگانی و صنعت کشتی سازی هند به شمار میرود. در عین حال این شهر دارای بیشترین تعداد کپر نشینان در هند می باشد و از این روی، مشهودترین جلوه تضاد طبقاتی جامعه هند را میتوان در این شهر ملاحظه کرد. اگر علاقمند هستید درباره بمبئی هند اطلاعات بیشتر و کاملتری داشته باشید میتوانید صفحه ای که در این باره برای شما طراحی کردیم را مشاهده کنید ، لطفا روی کلمه شهر بمبئی هند کلیک یا تاچ نمایید.
هتل تاج محل هند
هتل کاخ تاج محل، هتلی ۵ ستاره است که به دستور جمشید جی تاتا از بازرگانان زرتشتی پارسی که لقب پدر صنعت هندوستان را داشت، در ناحیه Colaba بمبئی و نزدیک دروازه مشهور این شهر ساخته شده است. این هتل-کاخ مشهور که شامل دو ساختمان نزدیک بهم ولی کاملا مجزا و متفاوت از نظر معماری است، بیش از ۵۶۰ اتاق و ۴۴ سوئیت داشته و معمولا میهمانهای مشهور و ثروتمند در آنجا اقامت داشتهاند.
دلیل ساخت هتل تاج محل
در زمان سلطه بریتانیا بر هند، جمشید جی تاتا پس از آنکه به علت رنگ پوستش، از ورود به هتل بزرگ شهر، یعنی هتل واتسون که مختص سفیدها یا فرنگیها بود، منع گردید، برای مقابله با این اهانت، تصمیم گرفت هتلی با شکوه بسازد که هتل واتسون را تحت الاشعاع قرار داده و از رونق بیاندازد.
غار فیلها بمبئی
غار فیلها یا غار الفانتا یکی از جالب ترین مکان های دیدنی بمبئی که در فاصله 10 کیلومتری دروازه هند قرار دارد، مجموعه غارهای باستانی فیل ها می باشد. این مجموعه شامل شبکهای از غارهای حجاری شده می باشد که در جزیره الفانتا یا میمون ها در آب های دریای عمان واقع شده و برای رفتن به آن کشتی های کوچک و لنج های زیادی در کناره ساحل اپولوبندر به منظور حمل و نقل گردشگران پهلو گرفته اند.
معماری غار فیلها
مجموعه غارهای این جزیره که با نام گاراپوری نیز شناخته می شود، به دو گروه تقسیم شده که دسته اول شامل پنج غار، متعلق به آیین هندو و دسته دوم شامل دو غار متعلق به بودایی ها می باشد. در این غارها آثار باستانی مختلفی از جمله مجسمههای سنگی شیوا، خدای هند، متعلق به فرقه هندوها و چند مجسمه از خدایان دیگر قرار دارد. تاریخ کنده کاری روی صخره ها مربوط به قرون پنجم تا هشتم میلادی می باشد.
مغول مسجد هند
یکی از مهمترین مراکز شیعیان در شهر بمبئی و حتی در تمام هند، مغول مسجد می باشد که به مسجد ایرانیان نیز مشهور است. این مسجد در سال 1862 میلادی طبق وقفنامه موجود، توسط یک تاجر ایرانی به نام محمد حسین نمازی شیرازی ملقب به ملک التجار که در آن زمان مقیم بمبئی بود، ساخته شده است.
نماز گذاران مغول مسجد
به همین دلیل در سال های گذشته امام جماعت این مسجد همواره از بین مسلمانان ایرانی تبار انتخاب می شد، اما امروزه این محدودیت برای آن وجود ندارد و پیش نمازان آن از بین مسلمین ملیت های گوناگون و از شهرهای مختلف این کشور انتخاب می شوند. تزئینات و سبک معماری این مسجد ایرانی بوده و متمایل به ابنیه مذهبی شهر زیبای شیراز در دوران قاجار است.
شهر جیپور
شهر جیپور هند که جایپور نیز تلفظ می شود ، مرکز ایالت راجستان و از شهرهای تاریخی هندوستان بوده و بعنوان نخستین شهر دارای طرح شهر نشینی در این کشور شناخته می شود و شما در تور هند از آن دیدن خواهید کرد و 2 شب در آن اقامت خواهید داشت تا زمان لازم برای دیدار از دیدنیهای جیپور هند را داشته باشید. جيپور بصورت فعلی در اوایل قرن هجدم میلادی توسط ماهاراجه سواي جي سينگ پايه گذاري گرديد.
پايتخت وی شهر امبر در 11 كليومتری جيپور بود، اما به دليل رشد جمعيت و كمبود آب، طبق نظر معماران خود، بناي شهر جيپور را پايه گذاري كرد.
دلایل رشد جیپور
عواملی از قبیل تأسیس مراکز آموزشی و افتتاح راهآهن مرتبط با دهلی در سال ۱۸۸۲باعث رشد سریع این شهر شد. پس از استقلال هند در سال ۱۹۴۹جیپور به عنوان مرکز ایالت راجستان معرفی شد و بدین ترتیب نقش اداری نیز به خود گرفت. در حال حاضر این شهر با بیش از 3 میلیون جمعیت، از مراکز مهم گردشگری هند به شمار می رود و به خاطر وجود ساختمانهای فراوان صورتی رنگ، به آن لقب شهر صورتی نیز داده شده است. دلیل صورتی بودن ساختمان ها این است که در سال 1853زماني كه قرار بود وليعهد انگلستان براي بازديد به شهر جيپور عزیمت کند، به منظور خوش آمد گويي به ایشان، ساختمان های شهر با رنگ صورتي نقاشي شد.
اگر دوست دارید درباره جیپور بیشتر بدانید
درباره جیپور و دیدنیها و دانستنیهای آن مطالب خیلی زیادی هست که شنیدن و خواندن آنها خیلی لذت بخش میباشد ، بنابر این برای شما بخش های مهم آن را در یک صفحه جمع آوری کردیم ، همراه با عکسهای فوق العاده جذاب ، برای دسترسی به آن لطفا رو کلمه جیپور کلیک یا تاچ نمایید.
جانتر مانتر هند
جانتر مانتر یک رصد خانه قرون وسطایی بوده و در نوع خود از بی نظیر ترین و بزرگترین رصدخانه ها در جهان به شمار می رود. این مجموعه از سنگ های محلی و مرمر ساخته شده است.
معماری جانتر مانتر
بطور کلی جانتر مانتر مجموعهای از المانها و ابزارهای معماری نجومی است، که توسط جی سینگ دوم در نیمه اول قرن هجدهم میلادی به عنوان بزرگترین رصدخانه نجومی سنگی جهان ساخته شده است. این رصد خانه، مجموعه ای کامل از زیبایی، عملکرد و همچنین یک نشانه شهری بسیار ارزشمند را تشکیل می دهد.
کاخ جال محل
کاخ جال محل بنایی باشکوه است که دارای معماری بسیار زیبا و خیره کننده ای به سبک معماری مغولی می باشد. این نوع معماری یکی از سبک های رایج در راجستان بود و به همین دلیل کاخ جال محل با این روش طراحی شده است.
منبع الهام کاخ جال محل
نمای بیرونی این کاخ که به واتر محل نیز شهرت دارد از کاخ دریاچه اودایپور، جایی که حاکم جیپور دوران کودکی خود را در آن گذرانده بود، الهام گرفته شده است. این کاخ در میان دریاچه زیبای مانسگار ساخته شده و کاخی تابستانی جهت اقامت پادشاه و همسرش به شمار می رفت و بیشتر به عنوان محل شکار از آن استفاده می شد.این عمارت از سنگ و ماسه قرمز رنگ ساخته شده و شامل پنج طبقه است که سه طبقه آن در زیر آب واقع شده.
قلعه آمبر هند
قلعه آمبر یکی از قلعه های باستانی دوره خاندان کاچ هاوا در هند است و در تور هند از آن بازدید خواهید داشت ، در قرن هفدهم میلادی، بالای کوهی در استان راجستان ساخته شده است. نام این قلعه از شهر آمبر، که خود از نام خدای آمبا گرفته شده، اقتباس گردیده است. معماری این قلعه یک معماری هندی و ایرانی می باشد. سبک معماری ایرانی قلعه آمبر، به راحتی از مسجد و محراب های آن تشخیص داده می شود. معماری هندی آن نیز از گنبدهای کوچکی که بالای هر ساختمان وجود دارد، قابل تشخیص است.
ردپای هنر ایرانی در قلعه آمبر
در عین حال برخی از بناها نیز کاملا منقوش به نقاشی های ایرانی و گل و بته هایی هستند که در معماری ایرانی رواج داشته است. یکی از زیبایی های ساختاری این قلعه آمیخته شدن سنگ مرمر سفید با سنگ های قرمز می باشد و خصوصیت دیگری که به آن جلوه خاصی داده است، قرار گرفتن قلعه در کنار دریاچه مواتا می باشد.
شهر دهلی
شهر دهلی هند که در تور هند فارا گشت از آن و دیدنیهای خاصش دیدن خواهید کرد و تقریبا 3 شب را در آن اقامت خواهید داشت ، در ناحیه مرکزی نیمه شمالی هند و در ساحل غربی رود جمنا واقع شده و از بزرگترین کلان شهرهای جهان محسوب میگردد. این شهر با 5000 سال قدمت، یکی از قدیمیترین شهرهای جهان محسوب میشود که در طول تاریخ بیش از 10 بار ویران شده و دوباره از نو ساخته شده است. دهلی اولین پایتخت حکومت مسلمانان از قرن دوازدهم تا نوزدهم میلادی بوده و طی قرون متمادی، جنگ ها و ویرانی های فراوانی را به خود دیدهاست که از مهمترین آنها میتوان حمله تیمور و نادر شاه را به این شهر نام برد.
تخت طاووس و الماس دریای نور از غنائم بسیار گران بهایی هستند که در آن زمان، از این شهر به ایران منتقل شده اند.
معماران شهر دهلی هند
درون کلان شهر دهلی منطقهای شهری به نام دهلی نو واقع شده که هم اکنون پایتخت کشور هندوستان است. دو معمار بریتانیایی در سال 1911 این شهر را طراحی کردند و 16 سال بعد دهلی نو نامیده شد. تا سال۱۹۱۱شهر کلکته پایتخت هندوستان بود ولی به خاطر مرکزیت دهلی، پادشاه بریتانیا، یعنی جرج پنجم، که پادشاه هند نیز به شمار میآمد، پایتخت را از کلکته به دهلی نو منتقل کرد.مجددا تاکید میکنم که شما در تور هندوستان آژانس فارا گشت کوروش کبیر از این شهر دیدن خواهید کرد.
اگر دوست دارید بدانید در دهلی چه چیزهایی منتظر شما هستند ، میتوانید از صفحه ای که مختص شما آماده کردیم ، از تمامی اطلاعات بهمراه عکسهای ناب آن اطلاع پیدا کرده و دیدن کنید ، لطفا روی کلمه دهلی کلیک تا تاچ نمایید.
قطب منار دهلی
قطب منار یکی از شاخص ترین و اولین نمونههای هنر معماری هندو-اسلامی است که به همراه چند بنای باستانی و خرابه های دیگر مجموعه قطب را در دهلی تشکیل میدهند. تا قبل از ساخت این مسجد هیچ عبادتگاه اسلامی در هند وجود نداشت و از این جهت نیز قابل توجه است. قطب الدین برده ای مسلمان از قبیله ایبک بود که در کودکی توسط یک قاضی ایرانی خریداری شده و به نیشابور آورده شد. پس از آنکه قاضی فوت کرد، قطب الدین توسط محمد غوری، سر سلسله ایرانی-اسلامی گورکانی در هند خریداری شد.
دلایل ساخت قطب منار
جالب است که پس از فوت وی قطب الدین حکومت را در دست گرفت. به دستور او معابد بت پرستی شهر دهلی خراب شده و به جای آنها مسجد بسیار عظیمی در جنوب شهر دهلی و بر روی خرابههای معابد مربوط به آئین جینیسم ساخته شد. هنوز ستونها و بقایای معابد جین، همراه با نقش برجستههایی درون بخشهای مختلف مسجد به چشم میخورند. البته به صورت یا بدن برخی از نقش های انسانی صدمه زدهاند.
قلعه سرخ
شاهزاده خرم یا همان شاه جهان معروف و نوه اکبر شاه در سال 1628 پايتخت خود را از آگرا به دهلي منتقل كرد. محل حكومت و زندگي وي دراين شهر، قلعه سرخ (رد فورت) يا به زبان هندي لال كيلا بود.
اين قلعه مستحكم به شكل يك هشت ضلعي نامنظم از سنگ هاي قرمز رنگ در كنار رود جمنا به منظور ايجاد مانعي براي دشمنان به هنگام جنگ بنا گرديد و به وسيله ديواري با طول بیش از دو کيلومتر که ارتفاع آن از ۱۶ تا ۳۳ متر متغیر بوده، محصور گشته است. البته در حال حاضر اثري از رود جمنا در كنار قلعه ديده نمي شود. ساخت اين دژ عظیم، نه سال پس از تغيير پايتخت از آگرا به دهلي، به دستورشاه جهان و اين بارهم به دست معماران مسلمان آسياي مركزي به اتمام رسيد.یکی از جاذبه هایی که در تور هند از آن بازدید خواهید کرد قلعه سرخ دهلی میباشد.
مسجد جامع دهلی
در کلان شهر دهلی اماکن تاریخی و گردشگری زیادی وجود دارد و بطور کلی این شهر از ظرفیت قابل قبولی برای پذیرایی گردشگران برخوردار است. از مهمترین اماکن جلب گردشگر در این شهر میتوان به مسجد جامع دهلی اشاره کرد.
ساخت مسجد جامع دهلی
این مسجد که به نام مسجد جهان نما نیز مشهور است، از بزرگترین مساجد هند و همچنین از باشکوه ترین مساجد در جهان اسلام به شمار می رود. این بنا به دستور شاه جهان، در اواسط قرن هفدهم میلادی، روبروی قلعه سرخ، در قسمت دهلی قدیم ساخته شده و هم اکنون یکی از مراکز مهم مسلمانان هند به شمار میرود. داخل این مسجد اشیاء باستانی مختلفی نیز نگهداری میشود، که از آن جمله قرآنی است که روی پوست آهو نوشته شده و توجه هر بازدید کننده ای را به خود جلب می کند.
شهر آگرا
شهر آگرا یکی دیگر از شهرهای توریستی هندوستان میباشد که در تور هند فارا گشت کوروش کبیر از آن دیدن میکنید و 2 شب در آن اقامت خواهید داشت ، به معنای بهشت، با جمعیتی بالغ بر دو میلیون نفر در حاشیه رود جمنا و در 200 کیلومتری جنوب پایتخت هندوستان، یعنی دهلی نو قرار گرفته است. اوج شکوفایی این شهر در قرون شانزدهم و هفدهم میلادی و در زمان شاه جهان، جهانگیر و امپراطوری اکبر شاه نوه بابر، از پادشاهان بزرگ گورکانیان بوده که این شهر را پایتخت حکومت خود اعلام کرد. زبان مادری این پادشاهان فارسی بود و در گسترش این زبان در شبه قاره هند تلاش های فراوانی کردند. در این سال ها اگرا به مرکز تجارت، مذهب، فرهنگ و هنر و همچنین آموزش کشور هند مبدل گردید.
آبادانی شهر آگرا هند
از آنجایی که آبادانی این شهر در گذشته به نوعی مدیون اکبرشاه بود، اکبرآباد نیز نامیده شده است. اگرا از ابتدای قرن نوزدهم میلادی تسلیم امپراطوری بریتانیا شد.
از نظر آب و هوایی، بهترین زمان برای گردشگران بین ماه های مهر تا فروردین است. بطور متوسط زمستان اگرا حداقل به 4 درجه و تابستان آن به 45 درجه سانتیگراد می رسد. گردشگرانی که در دهلی به سر می برند می توانند با خودروی شخصی، در کمتر از 3 ساعت به این شهر زیبا رسیده و از اماکن تاریخی و دیدنی آن لذت ببرند و با مناسبترین قیمت تور هند از آن بازدید خواهید داشت.
تاج محل
تاج محل در اصل مقبره ای است که از سنگ مرمر سفید در اواسط قرن هفدهم میلادی، به دستور امپراطور مغول هندوستان، شاه جهان به یاد همسر محبوب و ایرانی تبارش به نام ممتاز محل ساخته شده است. ممتاز محل که نام اصلی وی بانو بیگم، نوه پسری میرزا غیاث الدین شیرازی، صدر اعظم جهانگیر و دختر آصف خان سپهسالار این پادشاه بود، به همسری شاهزاده خرم در آمد که پس از سلطنت به شاه جهان معروف شد. ممتاز محل از شاه جهان خواسته بود که بعد از مرگش با کسی ازدواج نکند و برای او آرامگاهی بسازد.
علت ساخت تاج محل هندوستان
شاه جهان نیز به منظور جاودانه نمودن نام همسرش بنای تاج محل را ساخت و قصد داشت آرامگاهی نیز برای خودش در آنسوی رود جمنا از مرمر سیاه بسازد و این دو مقبره را با پلی به نشانه پیوند همیشگی خودشان به یکدیگر متصل کند.
قلعه لعل آگرا
قلعه لعل یا ارگ آگرا در ابتدا متعلق به سلسله لوریس بوده است که در قرن شانزدهم میلادی توسط اكبر شاه، پادشاه گورکانی هندوستان، تصرف شده و مورد بازسازی و توسعه قرار گرفت. این قلعه که به حصار سرخ نیز مشهور است، به عنوان خواهر تاج محل نیز شناخته شده و در دو كیلومتری شمال غربی آن واقع شده است. اكبر شاه كه علاقه بسیاری به سنگ ماسه سرخ داشت، برای ساخت عمارت های قلعه لعل از این سنگ استفاده كرد و به همین دلیل ارگ آگرا امروزه به ارگ سرخ آگرا نیز معروف است.
معماری قلعه لعل
ارگ لعل به شكل یك هلال ساخته شده و به وسیله دیوارهایی با ارتفاع بیش از 20 متر و به طول حدود 5 كیلومتر محصور شده است. اطراف دیوار ها نیز خندقی تعبیه شده است كه به رودخانه جمنا متصل است. علاوه بر ماسه سنگ سرخ در ساخت بناهای آگرا از مرمر سفید و سنگ های تزئینی دیگر نیز استفاده شده است.
سیکندرا آگرا هندوستان
این آرامگاه که متعلق به اکبر شاه بزرگترین پادشاه سلسله گورکانیان هند است ، همچون اغلب آثار گورکانی با الهام از معماری ایرانی در مرکز باغی به شیوه چهارباغ ساخته شده است. اکبر شاه که مغول اعظم یا اکبر کبیر نیز نامیده میشود، فرزند همایون و پدر جهانگیر بود که در نیمه دوم قرن شانزدهم میلادی بر کشور هندوستان فرمانروایی می کرد. وی پادشاهی هوشمند،خیرخواه و شجاع بود، بطوریکه از او در کنار آشوکا یکی از تأثیرگذارترین پادشاهان تاریخ هند و بزرگترین پادشاه آن سرزمین یاد می کنند. ساخت این آرامگاه توسط خود اکبر شاه در ابتدای قرن هفدهم میلادی آغاز شد، اما اجل به وی امان نداده و بنای آن توسط پسرش ، جهانگیر شاه در سال ۱۶۱۳میلادی به پایان رسید.
دلیل قرمز بودن سیکندرا
از آنجایی که اکبر شاه علاقه زیادی به ماسه سنگ های قرمز داشت ، در این بنا نیز مانند اکثر بناهای ساخته شده در زمان او از این مصالح استفاده شده است و مشخصه خاص معماری آن دوران میباشد.
نقشه هند در گوگل مپ
تصمیم گرفتی بری به هندوستان و جذابیت های این کشور رو ببینی؟ مطمئنا یکی از دغدغه هات انتخاب محل اقامتی خواهد بود که قرار است شب را در آنجا استراحت کنی، این محل اقامت باید از نظر تمیزی، امکانات و قیمت مناسب سلیقه شما باشه. سلیقه شما چیه؟ صفحه هتل های هند کاملترین اطلاعات رو درباره هتل ها به شما میده تا بهترین انتخاب محل اقامت رو داشته باشی:
وقتی با آژانس هواپیمایی و مسافرتی فارا گشت تماس می گیری همکاران ما به تمامیه سوالات شما درباره جاهای دیدنی هند، مدت زمان سفر به هند، امکانات و درجه هتل های پکیج تور هند ارزان عادی یا تور هند نوروز و خدمات گشت ها و بهترین راهکارها پاسخ می دهند پس خیالت راحت باشد.
پاسخگویی به همه شما عزیزان یکی از وظایف مورد علاقهٔ ماست. پس برای دریافت اطلاعات بیشتر و زمان و شرایط رزرو تور میتوانی با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایی.