از دلایل اصلی سفر با تور کربلا دیدار از جاهای دیدنی کربلا و نجف است.

جاهای دیدنی کربلا و نجف

حرم امیر المومنین (ع) در تور نجف و تور کربلا

آستان مقدس امام اول شیعیان در مرکز شهر نجف قرار دارد که شما در تور هوایی کربلا و یا تور زمینی کربلا از آن دیدن میکنید. ایشان در سال چهلم هجری قمری به دست ابن ملجم مرادی به شهادت رسیده و طبق وصیت وی، مخفیانه در محلی نزدیک کوفه به خاک سپرده شد. در قرن دوم هجری و در دوران هارون الرشید، محل دفن این امام مشخص گردید، جایی که شیعیان معتقدند، دو تن از پیامبران، یعنی حضرت آدم و حضرت نوح نیز، به خاک سپرده شده اند. نخستین ساختمان این حرم مطهر، در همین دوران بنا گردید و پس از آن نیز همواره در حال توسعه و بازسازی بوده است.

بنای این حرم از یک گنبد طلایی بزرگ و یک گنبد خانه، به همراه چندین رواق و یک صحن تشکیل شده است. ساختمان امروزی آن از آثار دوران صفویه است. گنبد عظیم و ایوان آن به دستور نادر شاه افشار، با خشت های طلایی تزئین شده و هنرمندانی از اصفهان نیز آینه کاری حرم را انجام داده اند. در دوران شاه اسماعیل صفوی، قبر مطهر حضرت، درون صندوقی از خاتم قرار گرفت. ضریح آن نیز، صد سال پیش توسط هنرمندان هندی و چینی، با تلاش رهبر شیعیان اسماعیلی ساخته شده است. این حرم دارای صحن بسیار بزرگ و دلبازی است که آن هم از ساخته های دوران صفویه بوده و نمای آن با کاشی های خشتی زیبایی مزین شده است.

در اطراف صحن، آرامگاه های متعددی وجود دارد که همگی متعلق به عالمان و بزرگان زمان های مختلف می باشد. در این صحن چهار دروازه اصلی به نام های باب الذهب، باب الطوسی، باب القبله و باب سلطانی وجود دارد. در زوایای مختلف صحن، چندین مسجد تاریخی به همراه تکیه بکتاشیها واقع شده است. البته این تکیه که محل تجمع صوفیان بکتاشی ترک بوده، در حال حاضر به انبار آستانه تبدیل شده است.در تور کربلا برنامه زیارت حرم امام علی را برایتان تدارک دیده ایم.

تور نجف حرم امام علی

حرم امام حسین (علیه السلام) و زیارت تور کربلا هوایی | تور کربلا زمینی

سرآمد تور عتبات عالیات و مکان های مذهبی کربلا که هر ساله میزبان میلیون ها زائر کربلایی است، حرم امام سوم شیعیان امام حسین (ع) می باشد. ایشان فرزند حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) و نوه‌ی پیامبر گرامی اسلام (ص) می باشند و در سال 61 هجری قمری به همراه 72 تن از یاران با وفایش در روز دهم ماه محرم الحرام (عاشورا) در صحرای کربلا به دست یزید و هم پیمانانش به شهادت رسیدند.در حال حاضر زیارت حرم این امام بزرگوار آرزوی هر مرد و زن، جوان و پیر در سراسر دنیاست.

در این حرم ، امام حسین، به همراه علی اکبر در پایین پا و علی اصغر بر سینه در ضریح دفن‌اند. همچنین بیشتر شهدای کربلا کمی آن‌سوتر در حرم به خاک سپرده شده‌اند. در شمال شرقی حرم حسین بن علی، حرم عباس بن علی قرار دارد و مابین دو حرم را بین الحرمین می‌گویند.

 

تاریخچه حرم امام حسین از ابتدا تا کنون که در تور کربلا زیارت میکنید

پس از به شهادت رسیدن حسین بن علی و اصحاب وی در سرزمین کربلا، قبیله بنی‌اسد کالبد او و اصحابش را دفن کردند. بنی‌اسد برای قبر امام حسین نشانه‌ای در نظر گرفتند و درخت سدره‌ای را علامت آن ساختند. در زمان بنی‌امیه شیعیان به زیارت قبر وی می‌آمدند و قبر مشخص بود.

 

بناهای پیشین و ابتدایی حرم امام حسین
نخستین ساخت بنای آرامگاه حسین بن علی را به مختار ابوعبید ثقفی مختار بن ابی‌عبیده ثقفی (پس از قیامش) و بعضی به بنی اسد نسبت می‌دهند که مصالح آن از گچ و آجر بوده و در نزدیکی آن مسجدی بوده‌است که این آرامگاه در عهد بنی عباس بدستور هارون الرشید ویران شد و خانه‌های شیعیان همجوار آن خراب گشته و قبر را شخم زدند و درخت سدره‌ای که بنی‌اسد جهت علامت قبر کاشته‌بودند را بریدند. پس از آن در زمان مامون که برای راضی کردن شیعیان خراسان، تصمیم گرفت خلافت را به علی بن موسی واگذارد.

شیعیان فرصت یافتند بر روی قبر حسین بن علی آرامگاهی بنا کنند که بنای این آرامگاه هم در سال ۲۳۲ قمری به دستور متوکل عباسی همراه با خانه‌های اطراف آن ویران شد و زمین آن شخم زده‌شد و در آن کشت صورت گرفت. همانگونه که حمدالله مستوفی آورده‌است:

«آن‌را مشهدی حائری خوانند جهت آن‌که به عهد متوکلِ خلیفه آب در او بستند تا خراب شود، آب حیرت آورد و زمین مدفن خشک ماند».

متوکل به دست فرزندش منتصر، در سال ۲۴۷ قمری به قتل رسید. منتصر نیز همانند مامون، برخلاف پدرش، به شیعیان امنیت و رفاه داد و باز آرامگاه حسینی را بنا نمود و در کنار آن گل‌دستهٔ بلندی بنا نهاد. حدود ۲۸۰ ق داعی‌الصغیر فرمانروای طبرستان و از نوادگان زید بن علی بن حسین به بازسازی و گسترش آن پرداخت.

 

بنای کنونی حرم امام حسین
آخرین بازسازی ساختمان حرم حسین بن علی در سال ۳۷۱ قمری توسط عضدالدوله دیلمی از آل بویه به سرانجام رسید. وی دستور ساخت همه عتبات را صادر کرد. بنای حرم حسین بن علی در سال ۳۶۷ قمری شروع شد و در سال ۳۷۱ قمری به پایان رسید. این آرامگاه دارای گنبدی بر بالای قبر حسین بن علی است. ساختمان اصلی آن همچنان باقی‌مانده و در آتش‌سوزی سال ۴۰۷ قمری بر اثر افتادن شمع، تنها تزیینات داخلی آن از بین رفت ولی چون در ساختمان اصلی آرامگاه و ستون‌ها چوب بکار نرفته بود، برپا ماند. در حقیقت بنای اصلی آرامگاه حسین بن علی از آثار معماری آل بویه می‌باشد که بعدها از تعرض مغولان نیز در امان ماند.

 

تعمیرات بنا تاکنون

پس از آن تا به امروز در آرامگاه حسین بن علی تعمیرات و تزیینات زیادی صورت گرفته‌است. پس از سقوط ایلخانیان، در دولت جلایریان (ایلکانیان) و به دست آن‌ها تعمیراتی آغاز شد که تا سال ۷۸۶ قمری آن را ادامه دادند و ایوان طلا را بنا نمودند. پادشاهان صفویه ضمن انجام تعمیرات و نصب تزئینات متعدد از جمله صندوق و ضریح فولادی، آرامگاه را نیز توسعه دادند. بعضی تعمیرات و ساخت یک کاروانسرا در کنار حرم توسط عثمانی‌ها نیز تا سال ۱۱۲۹ ادامه یافت. سپس نادر شاه در سال ۱۱۳۵ قمری نیز دست به تعمیراتی وسیع و نصب تزئیناتی در حرم زد.

در دوره قاجار، روابطی بهتر از صفویه با عثمانیان داشتند. آغا محمد خان قاجار، نخستین شاه این دودمان، در سال ۱۲۰۵ دستور نوسازی گنبد و تذهیب و تزیین آن را با پوشش طلا صادر کرد. در ۱۸ ذیحجه سال ۱۲۱۶ قمری سعود بن عبدالعزیز وهابی در رأس لشکری بزرگ به کربلا حمله کرد و کشتار بی‌رحمانه‌ای به راه انداخت و آرامگاه حسینی را ویران و اموال آن را غارت کرده، تمام قندیل‌های طلا و نقرهٔ صفویه و فرش‌های گران‌قیمت را به تاراج برد.

پس از آن فتحعلی شاه قاجار دستور تعمیر خرابی‌های وهابیان داد و ضریح تازه‌ای در سال ۱۲۱۸ قمری برای حرم نصب گردید. همسر فتحعلی شاه ایوان مقابل قبر و مناره‌های حرم حسینی را طلاکاری کرد. گنبد و صحن در دوره محمد شاه تجدید بنا شد. در سال ۱۲۷۳ قمری ناصرالدین شاه تعمیراتی در حرم انجام داد و برای سومین بار در دوره قاجاریه گنبد آستانه تجدید طلاکاری شد. تعمیرات حرم در دوره قاجار همچنان ادامه داشت.

در تمام نقاط حرم حسینی –بسان دیگر مراکز زیارتی عراق– نام سلاطین صفوی، قاجار، امیران این دو سلسله بر روی کتیبه‌ها دیده می‌شد که همگی آن‌ها در دوره صدام نابود گردید، تا آثار ایرانی در عتبات به‌طور کامل محو شود. امروزه این نام‌ها تنها در کتاب‌ها، برخی تصاویر و به‌احتمال اسنادی که در آرشیوهای عثمانی برجای مانده، قابل رؤیت است.

به نظر می‌رسد از آخرین تعمیرات اساسی حرم، تعمیر ایوان طلا و نصب ستون‌های مرمر به جای ستون‌های چوبی برای آن بوسیله یکی از تجار و معدن‌داران ایرانی (حاج قنبر رحیمی) در سال ۱۳۸۹ قمری (۱۳۴۸ خورشیدی) می‌باشد.

 

ضریح جدید حرم امام حسین
ضریح جدید حسینی که در آن حدود ۱۱۸ کیلوگرم طلا به همراه نقره و چوب درخت ساج بکار گرفته شده در ایران (شهر قم) ساخته شد و پس از عبور از شهرهای مسیر از مرز مهران به عراق منتقل و در حرم نصب گردید و در ۱۵ اسفند ۱۳۹۱ (۲۲ ربیع‌الثانی) از آن رونمایی گردید. این ضریح از نظر شکل هندسی مانند ضریح قدیم ولی از نظر ارتفاع کمی بلندتر و مساحت آن حدود ۳۴ متر مربع و تعداد پنجره‌های آن ۲۰ باب است.

در ساخت ضریح جدید شش‌گوشه حسینی یک‌صد و هیجده کیلو طلا و چهار هزار کیلو نقره ۲ تن مس و هزار و سیصد کیلو برنج، ۵تن چوب ساج جنگلی از برمه به‌کار رفته‌است. وزن ضریح ۱۲ هزار کیلو است. ضریح‌های قبلی نیز توسط هنرمندان ایرانی ساخته شده و در دوران صفویه و قاجار اماکن مقدس در عراق توسط پادشاهان مختلف ساخته و مرتب تعمیر و تکمیل شده‌است.تمامی اطلاعات این بخش را از سایت ویکی پدیا حرم امام حسین برای شما جمع آوری کرده ایم و با مناسبترین قیمت تور کربلا هوایی و قیمت تور کربلا زمینی که برای شما در نظر گرفته ایم ، سفری همراه با زیارتی فوق العاده خواهید داشت.حرمی که در تور هوایی کربلا و یا تور زمینی کربلا زیارت خواهید کرد ، ما را هم دعا کنید.

 

عناوین جزئیات حرم امام حسین

ضریح حسین، علی اکبر و علی‌اصغر (ضریح اصلی)، همراه ضریح بیشتر شهدای کربلا (ضریح پشتی)

 

آرامگاه‌ها:

آرامگاه حسین، علی اکبر و علی‌اصغر
آرامگاه بیشتر کشته‌شدگان کربلا
آرامگاه حبیب مظاهر
قتلگاه
آرامگاه ابراهیم مجاب

 

درب‌ها:

درب قبله
درب رجا (امید)
درب قاضی الحاجات (برآورندهٔ نیازها)
درب شهدا
درب کرامة (بزرگواری و کرامت)
درب سلام (درود)
درب سدره
درب سلطانیه
درب رأس الحسین (سر حسین)
درب زینبیه

 

رواق‌ها و ایوان‌ها:

رواق شمالی (پادشاهان)
رواق خاوری (فقیهان)
رواق باختری (ابراهیم مجاب)
رواق جنوبی (حبیب مظاهر)
ایوان شمالی (صافی الصفا)
ایوان خاوری
ایوان باختری
ایوان جنوبی (طلا)

حرم امام حسین تور کربلا
حرم امام حسین تور کربلا

حرم حضرت عباس (قمر بنی هاشم)

آرامگاه یا حرم حضرت عباس یا مسجد عباس محل دفن پیکر مطهر حضرت عباس (ع) برادر گرامی امام حسین (ع) و پسر امام علی (ع) ، فرزند ام البنین شیر القمه و یاور حسین در کربلا است، این حرم بعد از واقعه کربلا در آنجا قرار گرفت و به مرور زمان و طی اتفاقات بسیار تبدیل به حرم کنونی گشت.

 

تغییرات بنای حرم حضرت عباس در طول زمان که در تور کربلا زیارت خواهید کرد

بنای اولیه:

مختار ثقفی در سال ۶۶ قمری، با کمک جمعی از اعراب و نیز ایرانیان که از شیعیان علی بن ابیطالب(ع) بودند به خونخواهی سیدالشهداء(ع) قیام کرد و در دوران قدرت و حکومت او (توسط خود وی یا دیگر شیعیان) اولین عمارت آستانه بنا گشت و کم کم این عمارت و به طور کلی تمام شهر کربلا رو به آبادانی نهاد، ولی هارون الرشید در سال ۱۷۰ قمری دستور خراب کردن آن را داد.

 

بنای دوم:
مأمون، که در سال ۱۹۸ قمری قدرت را به دست گرفت، برخورد دوستانه‌ای با شیعیان در پیش گرفت، لذا شیعیان این فرصت را مغتنم شمردند و عمارت دوم آستانه در عصر مأمون انجام گرفت.

در سال ۲۳۲ قمری متوکل عباسی بر مسند خلافت نشست. وی دستور داد آستانه حضرت سیدالشهداء(ع) و حضرت عباس(ع) بلکه تمامی شهر کربلا را خراب کردند و پس از تخریب، تمامی منطقه را شخم زدند و به آن آب بستند.

 

بنای سوم:

المنتصر، خلیفه عباسی اموال زیادی بین علویین تقسیم کرد و حکم به تعمیر بنای شهر کربلا و آستانه حضرت عباس(ع) داد. در نتیجه، کربلا در عصر او رونق یافت و زائرین از اطراف و اکناف به سوی این شهر سرازیر گشتند.

 

بنای چهارم:
در سال ۳۶۷ ق. عضدالدوله دیلمی وارد بغداد شد، سپس به زیارت کربلا و نجف شتافت و دستور داد مرقد عظیم و با شکوهی برای حضرت عباس(ع) بنا کنند. بنای مزبور در سال ۳۶۷ قمری آغاز شد و در سال ۳۷۲ پایان یافت و عمارت امروزه آستانه حضرت عباس(ع) از عضدالدوله است.

 

در عصر جلایریان
تعویض ضریح حرم حضرت عباس، ۱۳۹۵ش ،پس از تأسیس دولت جلایریان در ایران و به قدرت رسیدن شیخ حسن ایلکانی در سال ۷۴۰ قمری، سلطان اویس (فرزند شیخ حسن) تعمیرات را در این آستانه شروع نمود که در عصر فرزندش، سلطان احمد، در سال ۷۸۶ پایان یافت و هدایای زیادی از ایران به آستانه مزبور ارسال شد.

 

در عصر صفویه
شاه اسماعیل صفوی روز ۲۵ جمادی الثانی ۹۱۴ قمری فاتحانه وارد بغداد گشت و مورد استقبال شیعیان قرار گرفت. وی روز بعد به سمت کربلا حرکت کرد و یک شبانه روز در حرم امام حسین(ع) معتکف گشت، سپس به آستانه حضرت عباس(ع) رفت و دستور تعمیرات وسیعی را در آن آستانه صادر نمود و دوازده قندیل از طلای خالص به نام دوازده امام را که با خود آورده بود به حرم حضرت عباس(ع) اهدا کرد. تمامی حرم و رواق‌ها را با فرش گران بهای ابریشم‌ بافت اصفهان مفروش نمود و خدمه مخصوصی نیز برای نگاهداری و روشنایی قندیل آستانه استخدام کرد که تبار آن امروزه با عنوان (آل قندیل) در کربلا شهرت دارد. اسماعیل صفوی، همچنین دستور کاشی‌کاری گنبد را صادر کرد که تا سال ۱۳۰۲ قمری کاشی‌کاری باقی بود.

 

در عصر نادرشاه افشار
در سال ۱۱۵۳ قمری نادرشاه هدایای زیادی به آستانه حضرت عباس(ع) ارسال کرد و تعمیرات وسیعی در آن بارگاه ملکوتی انجام گرفت.

 

در حمله وهابیان
در ۱۸ ذی‌الحجه سال ۱۲۱۶ قمری، که مردم در عید غدیر از کربلا به نجف اشرف رفته بودند، سعود بن عبدالعزیز با لشکری به شهر کربلا حمله برد، حکم به تاراج تمامی شهر داد، آستانه حضرت عباس(ع) را خراب کرد و تمامی هدایای سلاطین و ملوک صفویه و نادرشاه و قندیل‌های طلا و نقره و غیره را غارت کرد.

 

در عصر قاجاریه

تصویری از حرم حضرت اباالفضل العباس (ع) در سال ۱۹۱۱ میلادی. احتمال دارد که این تصویر را «ارنست هرتزفلد» شرق‌شناس آلمانی در جریان سفرهایش به بین‌النهرین ثبت کرده باشد.
پس از حمله وهابی‌ها به کربلا، مردم ایران با همراهی دولت وقت ایران در زمان فتحعلی شاه قاجار کمک‌های زیادی به این شهر نمودند و تمامی خرابی‌های وارده را ترمیم کردند. آستانه حضرت عباس(ع) نیز تعمیر گشت و ضریح نقره اهدایی فتحلی‌شاه قاجار در سال ۱۲۲۷ قمری نصب شد.

تعمیرات آن آستانه در طول دوران قاجاریه قطع نشد و ناصرالدین شاه کاشی‌کاری گنبد را تجدید کرد. در سال ۱۳۰۴ قمری کاشی‌کاری صحن و در سال ۱۳۰۵ قمری کاشی‌کاری گنبد انجام یافت. همچنین، عبدالحسین تهرانی، معروف به شیخ العراقین، با استفاده از ثلث میرزاتقی خان امیرکبیر تعمیرات وسیعی در آستانه انجام داد.

 

وضعیت کنونی حرم حضرت عباس در تور کربلا

وضعیت کنونی حرم حضرت عباس ضریح قبلی حضرت ابوالفضل(ع) که در فروردین ۱۳۹۵ش برداشته شد،حرم حضرت عباس(ع) در ۳۷۸ متری شمال شرقی آستانه امام حسین(ع) قرار دارد و بین الحرمین حد فاصل این دو حرم است. قبر حضرت عباس(ع) در وسط حرم واقع شده و بر روی آن صندوق خاتم نفیس اهدایی قرار دارد که با گذشت زمان تعمیراتی روی آن انجام شده است.

روی صندوق را ضریح نقره‌ای پوشانده که به همت سید محسن حکیم و به دست هنرمندان ایرانی در اصفهان با به کار بردن چهارصد هزار مثقال نقره خالص و هشت هزار مثقال طلا پس از سه سال کار مداوم در سال ۱۳۸۵ قمری در حرم نصب گشته است. چهار طرف حرم دارای چهار رواق قرینه است و به یکدیگر منتهی می‌گردند. سقف و تمامی دیوارهای حرم و رواق‌ها به دست هنرمندان ایرانی آینه‌کاری شده و بر فراز ضریح یک گنبد بزرگ بنا گردیده که در سال ۱۳۷۵ قمری طلاکاری آن انجام یافته است.

در دو طرف ایوان جنوبی حرم، دو مأذنه (مناره) سر به فلک کشیده است. در قسمت جنوبی حرم یک ایوان سرتاسری سرپوشیده واقع شده است که در وسط آن یک درِ طلایی میناکاری ساخت اصفهان و در سمت شرق و غرب آن نیز دو درِ کوچک دیگر واقع است که هر سه در، به داخل رواق جنوبی منتهی می‌شود.اطلاعات این قسمت از سایت ویکی شیعه برداشته شده است تا این جا راحتتر مطالعه نمایید.

فاصله بین حرم مطهر امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) همانند فاصله بین صفا و مروه است و بین الحرمین نامیده میشود که صفای و حال عجیبی را در این قسمت تجربه خواهید کرد و این زیارت یکی از برنامه های اصلی تور کربلا میباشد که برای شما تدارک دیده ایم. حرم حضرت عباس مورد احترام شیعیان است و هرساله میزبان مشتاقان اهل بیت (ع) و دوستداران آن حضرت است و مسافرین تور هوایی کربلا و تور زمینی کربلا آنجا را زیارت میکنند.

تور کربلا حرم حضرت عباس
تور کربلا بین الحرمین
مسجد حنانه نجف

مسجد حنّانه در شمال نجف و در منطقه ای به همین نام، واقع در اواسط بزرگراه نجف به کوفه قرار دارد. حنانه به معنی ناله کننده است و طبق روایات مختلف، دلایل متفاوتی برای نام گذاری این مسجد، عنوان شده است. برخی از روايات، حاکی از این هستند که هنگام قرار دادن سر امام حسين (ع) در این منطقه، زمین صدایی شبیه به ناله بچه شتری که مادرش را گم کرده باشد از خود بیرون داده و یا تعظيم کرده است، در نتیجه به این نام مشهور شده است. در روایات دیگری آمده است که زمین این مسجد دو بار در عزای ائمه (ع) ناله كرده است، یك بار در زمان تشییع پیکر امیرالمؤمنین (ع) و یك بار نیز بعد از واقعه كربلا و به همین دلیل این منطقه، حنانه نام گرفته است.

در روایاتی دیگر بیان شده که در این محل ستون یا احتمالا دیوارى قرار داشته که هنگام تشییع شبانه امیرالمؤمنین (ع) از کوفه، هنگامی که از این منطقه عبور می کردند، این ستون یا دیوار از حزن و اندوه خم شده است. باز در روایاتی دیگر گفته شده که ابن زياد قافله اسراى اهل بيت (ع) را به همراه سر مطهر امام حسين (ع) و سرهاى ساير شهدا در اين منطقه قرار داد تا شهر كوفه را براى ورود آنان آماده كند، در این زمان اهل بيت (ع) سر به نوحه و زارى گذاشتند و اين منطقه به حنانه معروف شد.در تور کربلا بازدید از این مسجد خالی از لطف نمیباشد.

مسجد حنانه نجف

قبرستان وادی السلام

این گورستان یکی از مقدس ترین قبرستان های شیعیان است که در قسمت شمالی حرم امام اول شیعیان و در شهر نجف، واقع شده است. قبرستان وادی السلام، بزرگترین گورستان خاورمیانه و به اعتقاد برخی، بزرگترین گورستان جهان محسوب می‌شود. تاریخ پیدایش این قبرستان به پیش از زمان بوجود آمدن شهر نجف بر می گردد و پیشینه و فضائلش فراتر از حد است.

در روایات آمده است که به ارواح مومنین پس از مرگ، ندا می رسد که در این قبرستان گرد هم ‌آیند و هر مومنی که از دنیا برود ملکی با نام ملک نقاله، روحش را به آنجا می‌برد. از طرفی گفته شده است که هر کس در این گورستان دفن شود، عذاب قبر از او برداشته می‌شود. در روایت دیگری نیز پیامبر اسلام خطاب به امیرالمومنین فرموده‌ است، تو برادر من هستی و وعده دیدار ما در وادی‌ السلام است.

قبرستان وادی السلام با مساحتی نزدیک به 1500 هکتار، از 1400 سال پیش تا کنون بیش از 5 میلیون نفر از ساکنین نجف اشرف را به همراه تعدادی از صالحان و بزرگان دینی و همچنین، افراد عادی از کشورهای مختلف، نظیر ایران، هند، پاکستان و لبنان، در خود جای داده است و هنوز هم گنجایش زیادی برای پذیرفتن اموات دارد. در کنار قبور ساده، قبرهای متعددی نیز، با بقعه و گنبد در آن قرار گرفته است.ادامه مطلب وادی السلام

قبرستان وادی السلام

مسجد صافی صفا

صافی صفا مقبره اثیب یمانی، از یاران امیر المومنین (ع) است که در غرب نجف، مشرف به بحر نجف و حد فاصل با حرم امام اول شیعیان، قرار گرفته است. روایت شده حضرت علی (ع) در روزگار خلافت خود در شهر کوفه هر گاه که می خواستند با خود خلوت کنند، به این مکان می آمدند. در یکی از همین روزها، مردی سوار بر شتر و حامل پیکری به این سمت روان بوده و حضرت پس از رسیدن این مرد از وی می پرسند که از کجا می آید و جسدی که حمل می کند متعلق به کیست.

آن مرد پاسخ می دهد که از یمن آمده و حامل جسد پدرش می باشد که وصیت کرده پیکرش را در این سرزمین دفن کنند، زیرا اعتقاد داشت این مکان مدفن مردی خواهد شد که شفاعت کننده در روز قیامت است.

حضرت می پرسند تو آن مرد را می شناسی و جوان پاسخ می دهد که خیر نمی شناسم. سپس حضرت می فرمایند که آن مرد، من هستم. آنگاه پیکر اثیب یمانی را پس از خواندن نماز، در همان محل به خاک می سپارند.ادامه مطلب مسجد صافی صفا

مسجد صافی صفا نجف

مقبره ذی الکفل

در تور نجف میتوانید از مقبره ذی الکفل دیدن کنید ، ذی الکِفل یا ذوالکِفل به معنی صاحب حصار یا صاحب کفالت، در قرآن و روایات اسلامی به عنوان یکی از پیامبران بنی‌ اسرائیل و مردی شکیبا و نیک ‌سیرت معرفی شده ‌است. مقبره منسوب به وی در ۴۰ کیلومتری جاده نجف به حله، در کنار فرات، در یک آبادی به نام کفل قرار دارد. در این آبادی قلعه آجری کوچکی موجود است که این مقبره درون آن ساخته شده و یهودیان و مسلمانان به زیارت آن می پردازند.

یهودیان در قرن گذشته در این منطقه بناهایی ساخته و باعث توسعه آن شدند، اما به مرور ساکنان این ناحیه که مردمانی یهودی و عرب بودند، به فلسطین مهاجرت کردند. هر ساله زائران یهودی از نقاط مختلف به این منطقه می آمدند و یک ماه برای زیارت ساکن می شدند. در پشت این مقبره مسجدی است که گفته می‌شود چهار نفر از حواریون در آن جا به خاک سپرده شده اند و قبر دختر ذی الکفل هم در آنجا واقع است. عده ای از زائران معتقدند از دریچه کوچکی که در پایین صندوق قبر قرار دارد، همواره بوی عطر عجیبی متصاعد می شود.

مقبره ذی الکفل تور نجف

تور کربلا و تل زینبیه

یکی از زیارتگاههایی که در تور کربلا از آن دیدن خواهید کرد تل زینبیه است در مورد این تل در تاریخ اسلام بسیار گفته شده است ، از کتاب تاریخ طبری این بخش را برای شما آماده کردیم:

حضرت زینب سلام الله علیها در روز عاشورا كه دیگر مبارزه برادر را نمی بیند ، با دیدن تجمع حلقه وار دشمن در گوشه ای از میدان ، به شتاب و سرعت خود را به بلندای تپه ای مشرف بر قتلگاه کنونی می رساند و در حین حرکت به سمت تل این سخن از او شنیده می شود : ای كاش آسمان بر زمین فرود می آمد .

این تپه که به تل زینبیه مشهور شده است باید به محل ایستادن عمربن سعد نزدیك بوده باشد زیرا حضرت زینب علیها السلام هنگامی كه بر بالای تل می آید و منظره دلخراش شهادت برادر را می بیند بی درنگ به عمربن سعد می گوید : ابا عبدالله را می كشند و تو تنها نگاه می كنی ؟

حضرت زینب سلام الله علیها پس از اینكه دید عمربن سعد به گفته ی او توجه نكرده ، رو به لشكر كوفه كرده و فریاد می زند : وای بر شما ! آیا در میان شما مسلمانی نیست . ولی كسی پاسخش را نمیدهد.

در حال حاضر، بنایی به نام تل زینبیه در سمت جنوب غربی حرم امام حسین (ع) واقع شده است که به طور تقریبی پنج متر از کف صحن حرم بالاتر است و حدود ۳۵ متر تا مقتل و قتل‌گاه فاصله دارد. این مکان را به صورت اتاقی ساخته‌اند که با چند پله به آن راه است و گنبدی از کاشی آبی بر آن استوار است. تجدید بنای تل زینبیه در این اواخر حدود سال ۱۳۹۸ قمری انجام شد و زائران زیادی که به کربلا سفر میکنند از این مسجد به یاد آن روزها دیدن میکنند و اعمال دینی را به جا می آورند.منبع متن در ویکی.

تل زینبیه در اشعار مذهبی و تور کربلا

امشب که محشری شده برپا به کربلا ما را ببر دوباره خدایا به کربلا
هر سوی دشت روضه‌ی سربسته‌مانده‌ای است هر گوشه هیئتی است شگفتا به کربلا
نی‌ها اگرچه لب به سخن باز کرده‌اند سربسته مانده قصه‌ سرها به کربلا
عطر مدینه می‌وزد از سمت علقمه گویا قدم گذاشته زهرا به کربلا
نعش حبیب و حر و زهیر و وهب شود چون مصحف ورق‌شده فردا به کربلا
فردا که شعله، آب رساند به خیمه‌ها خالی است جای حضرت سقا به کربلا
فردا برای تشنگی طفل شیرخوار تیر سه شعبه‌ای ست مهیا به کربلا
از «تل زینبیه» چه پیداست قتلگاه آه از نگاه زینب کبری به کربلا
فردا میان نیزه و شمشیر، خواهری گم می‌کند برادر خود را به کربلا
دارند نعل تازه می‌آرند، این‌چنین با کشته‌ها کنند مدارا به کربلا

تل زینبیه تور کربلا

نقشه کربلا در گوگل مپ

اطلاعات جاهای دیدنی فارا گشت کوروش

دیدار از اماکن دیدنی کربلا و نجف یکی از جاذبه های اصلی این سفر است. عراق جاهای دیدنی فوق العاده زیبای زیادی دارد که با دیدن اونها لذت هر نوع سفری دو چندان می شود. اگر می خواهی بدونی که این کشور چه جاذبه های دیگه ای داره، صفحه وبلاگ تخصصی عراق رو که برات آماده کردیم می تونی ببینی. مطمئنا خوشت میاد:

اگر مشتاق هستی یه مسافرت فوق العاده به یاد ماندنی به کربلا و نجف داشته باشی و لذت بردی از خوندن اطلاعات فوق العاده مکان های دیدنی کربلا که برات شرح دادیم و می خواهی از نزدیک دیدنش رو تجربه کنی، صفحه تور کربلا فارا گشت رو حتما ببین. (برای انتخاب یه سفر فراموش نشدنی کمکت می کنه.)

اطلاعات کامل تورها فارا گشت کوروش کبیر
اطلاعات کامل هتل ها فارا گشت

تصمیم گرفتی بری به زیارت کربلا و نجف و جذابیت های این شهرها رو هم ببینی؟ مطمئنا یکی از دغدغه هات انتخاب محل اقامتی خواهد بود که قرار است شب را در آن جا استراحت کنی، این محل اقامت باید از نظر تمیزی، امکانات و قیمت مناسب سلیقه شما باشه. سلیقه شما چیه؟ صفحه هتل های کربلا و نجف کامل ترین اطلاعات رو درباره هتل ها به شما میده تا بهترین انتخاب محل اقامت رو داشته باشی:

وقتی با آژانس هواپیمایی و مسافرتی فارا گشت تماس می گیری همکاران ما به تمامیه سوالات شما درباره جاهای دیدنی کربلا و نجف مدت زمان سفر به عراق، امکانات و درجه هتل های پکیج تور کربلا ارزان در ایام عادی یا تور کربلا نوروز و خدمات گشت ها و بهترین راهکارها پاسخ می دهند پس خیالت راحت باشد.

پاسخگویی به همه شما عزیزان یکی از وظایف مورد علاقهٔ ماست. پس برای دریافت اطلاعات بیشتر و زمان و شرایط رزرو تور می‌توانی با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایی.

02186037414
09208008108

تورهای پیشنهادی:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا