جزیره هنگام یکی از جزیره‌ های معروف و دیدنی ایران در خلیج فارس می باشد. این جزیره با آبادی های کوچک حدود 50 کیلومتر مربع وسعت داشته و به شکل مخروط ناقصی است  که در جنوب جزیره قشم واقع شده ‌است.

هنگام از نظر تقسیمات سیاسی استان هرمزگان، جزء شهرستان قشم و به‌ عنوان یکی از دهستان ‌های این شهرستان با مرکزیت روستای ماشی (هنگام جدید) به شمار می ‌رود. هنگام در پارسی باستان به هنگاما و در ارمنی به انگام، به معنی وقت، زمان و گاه است.

این جزیره زیبا و شگفت انگیز یکی از جاهای دیدنی قشم است که می توانی در تور قشم فارا گشت از آن دیدن کنی. با مطالعه اطلاعات کاملی که توسط تیم تحقیقاتی فارا گشت در مورد این جزیره برای شما در این صفحه طراحی کردیم، به همراه نقشه اش ، دیدار از جزیره هنگام قشم و سفر به قشم برای شما خیلی لذت بخش تر خواهد شد.

hengam island
hengam island qeshm

جزیره هنگام؛ هر آن چه لازم است بدانی

تاریخچه جزیره هنگام

برای این که بخوام وارد توضیحات تاریخ سرزمین جزیره هنگام بشم بهتره که ذهنت را به سمت زمانی ببرم که نشانگر دوره استعمار انگلستان در نواحی جنوب ایران بوده. حتماً یادت میاد ماجرای قلعه پرتغالی ها را و هجوم دولت استعمارگر انگلستان که می خواست ارتش را از ایران رد کنه و به شمال برسونه! درسته! این جزیره یه موقعیت نظامی – استراتژیکی و سیاسی داشته و به همین علت هم مهم بوده.

این جزیره در نزدیکی تنگه هرمز قرار داره. در دوران حکومت صفویه، این جزیره به دست پرتغالی ها افتاد و در دوره قاجاریه، انگلستان بر این جزیره حکومت می کرد. یعنی در هر دو دوره، این جزیره یه مستعمره بود. علاوه بر این که انگلیسی ها می خواستند که این جزیره را تصاحب کنن، شیخ های عرب از قبیله بنی یاس با مذهب سُنی هم این جا بودند. سلطان مسقط هم می خواست که به این جزیره حکومت کنه!

یه چیز خیلی جالب در مورد استعمار انگلیس در این جزیره وجود داره که اگه برات بگم، حتماً متوجه می شی که چرا سیاست های پنهانی انگلستان تا این اندازه شهرت داره!.

حضور ارتش دولت انگلیس در جزیره هنگام با مجوز دولت ایران در زمان قاجاریه بوده اما وقتی شیخ های قبیله نشین با ایران مخالفت می کردند تا این جزیره را صاحب بشن، انگلیسی ها از شیخ ها حمایت می کردند! این وضعیت تا سال 1307 ادامه داشت تا اینکه دولت رضا شاه روی کار آمد.

بعد از این زمان، حدود سال 1311 طبق دستوری که از تهران صادر شد، از تخلیه کشتی های نظامی انگلیسی در این جزیره صرف نظر میشه و بقیه نظامی ها و ارتشی ها هم از جزیره خارج می شوند. به این ترتیب بوده که حاکمیت جزیره به طور کامل به ایران تعلق می گیره.

هنگام و تقسیم بندی های سکونتی

وقتی شما به جزیره هنگام سفر می کنی، در این جزیره  3 روستا را مشاهده می کنی، روستای هنگام قدیم، روستای هنگام جدید و روستای غیل. که این روستا ها به وسیله جاده‌ های  کوبیده و شن ریزی شده (شوسه) با یکدیگر در ارتباط می باشند. شما به راحتی می توانی بین آن ها رفت و آمد کنی.

جزیره هنگام

روستاهای جزیره هنگام قشم

روستای هنگام جدید، روستایی شنی بوده که برای پهلو گرفتن قایق‌ ها مناسب است. این روستا شامل تاسیسات اسکله، پاسگاه انتظامی، کارخانه آب شیرین‌ کن، دفتر پست و مدرسه است.

روستای غیل بین  دو روستای جدید و قدیم  قرار گرفته است. این روستا به دلیل واقع شدن در گودی، آب بسیاری را در خود جمع می ‌کند. به همین دلیل اسم این روستا را به زبان محلی غیل نهاده اند.

روستای هنگام قدیم نسبت به دو روستای دیگر کم ‌جمعیت‌ تر می باشد و در فاصله 4 کیلو متری از آنها قرار دارد. همان طور که در سایت ویکی هم درج شده، اکثر خانه‌ های این روستا خالی از سکنه است. شغل اصلی اهالی باقی مانده در این روستا نیز معمولا ماهی ‌گیری به ویژه صید کوسه می باشد هم فروش داخلی و هم خارجی دارند. در کنار آن ساحل نقره‌ای هنگام هم منبع درآمدی برای مردم بومی شده است.

جزیره هنگام قشم

افسانه جزیره هنگام

سنگ مادر و دختر نیز از جاذبه های گردشگری در جزیره هنگام می باشد. در نزدیکی روستای غیل،  سنگ‌  هایی قرار دارد که شبیه انسان می باشند.  به اعتقاد مردم این روستا، سنگ‌ها متعلق به مادر و دختری هستند که هنگام فرار از دست زورگویان در زمان قدیم، دست دعا به سوی خداوند بلند کردند و از او نجات خواستند و خداوند هم آنها را به سنگ تبدیل کرد و به این وسیله آن ها را نجات داد.

در این جزیره کوه‌ ها و خاک‌ های قرمز رنگی وجود دارد که به گلک معروف می باشند. از این خاک قرمز در صنعت سنگ‌ های تزئینی برای ساختمان ‌ها استفاده می ‌شود. مردم محلی از این خاک برای تهیه نوعی مربا به اسم مربای سوراخ استفاده می کنند. در مناطق مرکزی جزیره، خاک قرمز برای ساخت و ساز اسکله و سایر تاسیسات مورد نیاز هم کاربرد دارد.

تا به این جا با روستاهای جزیره هنگام آشنا شدی و مطمئنا هنگامی که به قشم در قالب تور قشم از تهران و یا از سایر شهرها سفر می کنی دیدار از آن برایت لذت بخش تر می شود.

شغل مردم جزیره هنگام

مردم جزیره هنگام برای امرار معاش معمولا به شغل ماهی گیری مشغول هستند. در کنار آن از زمانی که تعداد گردشگرانی که به جزیره قشم و یا جزایر اطراف سفر می کردند و از این جزیره هم دیدن می کردند بیشتر شد، برخی از ساکنان هنگام شروع به ارائه  خدمات مختلف گردشگری به مسافران کردند.

جزیره هنگام و شغل مردم

جغرافیای جزیره هنگام

در ساحل جزیره هنگام و آب های نیگلون خلیج فارس می توان انواع  گونه های جانوران دریایی را پیدا کرد. همچنین آب های اطراف جزیره زیستگاه  دلفین ها می باشد. گردشگران زیادی برای تماشای زندگی دلفین ها به این جزیزه می آیند.

آب های اطراف جزیره مرجانی هستند و به همین دلیل از شفافیت خاصی برخوردار می باشند، در نتیجه غواصی نیز به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری جزیره می باشد. از دیگر جاذبه های گردشگردی در این جزیره می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 پارک کروکودیل نوپک که نخستین و تنهاترین پارک کروکودیل در کشور می باشد. در نزدیکی این پارک نیز کمپینگی برای اقامت علاقمندان به طبیعت وجود دارد. در این پارک با هدف بهره برداری اقتصادی و کمک به حفظ محیط زیست به پرورش انواع کروکودیل پرداخته اند.

جزیره هنگام و تفریحات دریایی

تفریح در جزیره هنگام

تاسیسات بندری انگلیسی ها از دیگر دیدنی های جزیره هنگام می باشد. انگلیسی‌ ها در زمان حکومت قاجار به دلیل  موقعیت مهم جغرافیایی جزیره هنگام، به آنجا نفوذ کردند و شروع به احداث خانه‌ و تاسیساتی مانند انبار ذغال و تلگراف خانه  کردند. آنها در سال 1904 خط تلگرافی از جاسک به هنگام نیز احداث کردند.

شنا و غواصی، تماشای لاک پشت های دریایی، سواحل زیبای صخره ای و شنی از جاذبه های دریایی اطراف جزیره هنگام به شمار می آیند که به همراه طبیعت منحصر به فرد جزیره و مناطقی که در بالا از آن ها اسم برده شد، هر ساله هزاران گردشگر را به این منطقه جذب می کند.

جزیره قشم جاذبه های توریستی زیادی دارد که در طول سفر به قشم شما را سرگرم می کنند، جزیره هرمز، جنگل حرا، جزایر ناز، دره چاهکوه قشم، پارک کروکودیل و غارهای خربس نمونه هایی از عجایب دیدنی های قشم هستند.

نقشه جزیره هنگام در گوگل مپ

اطلاعات جاهای دیدنی فارا گشت کوروش

هنگام در قشم یکی از سه جاذبه پر جستجوی قشم مسافران در گوگل است. قشم جاذبه های دیدنی فوق العاده زیبای فراوانی دارد که با دیدن اونها لذت هر نوع سفری دو چندان می شود. اگر می خواهی بدونی که این جزیره چه جاذبه های دیگه ای داره، صفحه وبلاگ تخصصی قشم رو که برات آماده کردیم می تونی ببینی. مطمئنا خوشت میاد:

اگر مشتاق هستی یه مسافرت فوق العاده به یاد ماندنی به قشم داشته باشی و لذت بردی از خوندن اطلاعات فوق العاده جزیره هنگام قشم که برات شرح دادیم و می خواهی از نزدیک دیدنش رو تجربه کنی، صفحه تور قشم فارا گشت رو حتما ببین. ( برای انتخاب یه سفر فراموش نشدنی کمکت می کنه. )

اطلاعات کامل تورها فارا گشت کوروش کبیر
اطلاعات کامل هتل ها فارا گشت

تصمیم گرفتی بری به قشم و جذابیت ها و زیبایش رو ببینی؟ مطمئنا یکی از دغدغه هات انتخاب محل اقامتی خواهد بود که قرار است شب را در آن جا استراحت کنی، این محل اقامت باید از نظر تمیزی، امکانات و قیمت مناسب سلیقه شما باشه. سلیقه شما چیه؟ صفحه هتلهای قشم کاملترین اطلاعات رو درباره هتل ها به شما میده تا بهترین انتخاب محل اقامت رو داشته باشی:

وقتی با آژانس مسافرتی فارا گشت تماس می گیری همکاران ما به تمامیه سوالات شما درباره جزیره هنگام، مدت زمان سفر به قشم، امکانات و درجه هتل های پکیج تور قشم ارزان عادی یا تور نوروز قشم و خدمات گشت ها و بهترین راهکارها پاسخ می دهند پس خیالت راحت باشد.

پاسخگویی به همه شما عزیزان یکی از وظایف مورد علاقهٔ ماست. پس برای دریافت اطلاعات بیشتر و زمان و شرایط رزرو تور می ‌توانی با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایی.

 

02186037414
09208008108
تور قشم آژانس فارا گشت کوروش کبیر

2 دیدگاه دربارهٔ «جزیره هنگام»

  1. فیروزه احمدی

    سلام و خسته نباشید.
    چقدر این جزیره هنگام قشنگه، خیلی متشکرم بابت توضیحات و عکس هایی که قرار دادید. دلم می خواهد بروم و هنگام را ببینم.
    لطفا راهنمایی بفرمایید چه کاری باید انجام دهم؟

    1. مدیریت (سیامک ندیمی)

      سلام خانم احمدی عزیز. بله کاملا با شما موافقم. بسیار جزیره زیبا و قشنگی است که هر کس باید حداقل یکبار از آن دیدن کند. البته تضمین نمی کنم که یک بار دیدن کافی باشد. 🙂
      بهترین راه تور جزیره هنگام است که جزو برنامه های سفر قشم می باشد. لطفا با آژانس تماس بگیرید تا کارشناسان قشم شما را راهنمایی کنند.
      برای اطلاعات اولیه هم می توانید در منوی بالای سایت، تور داخلی – تور قشم فارا گشت را مشاهده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا