سفر شیراز لذت بخش تر می شود با دیدار از جاهای دیدنی شیراز، تور شیراز یکی از بهترین گزینه های برای برنامه ریزی این دیدار است.
جاهای دیدنی شیراز
قالی بافی شیراز
قالی بافی ، همواره یکی از صنایع مهم دستی ایرانیان بوده است در میان عشایر استان فارس هنوز زیباترین هنر دستی، قالی بافی است که آمیزه ای است از کار و تلاش و هنر که با دستهای سخت کوش زنان عشایر بافته می شود. در میان این بافته ها نوعی فرش به نام گبه بافته می شود گبه تجلی زیبایی، طراوت و شادی زندگی عشایری است که مانند پیراهن های رنگ به رنگ زنان قشقایی موجی از رنگها ی شاد طبیعت را درخود جای داده است.
زمینه اصلی این فرش، دشتهای سرسبزی است که عشایر در آنها زندگی می کنند. انگار تمامی زیبایی های طبیعت در زمان کوچ به دست دختران و زنان هنرمند قشقایی بر این فرشها ی کوچک نقش بسته است.
پارچه بافی شیراز
در گذشته در شهرهای شیراز و کازرون پارچه های ابریشمی نخی و پشمی بافته می شد و شهرت بسیار زیادی را دارا بود.در شیراز نوعی پارچه لطیف جهت تهیه قبا و در سینیز پارچه های لطیف کتانی معروف به ” قصب” نوعی پارچه معروف به سینیزی تهیه می شد.
نقوش و طرح های تزئینی پارچه های این دوران ااکثراً به شیوه و اسلوب ساسانی بود، به ویژه طرح های مدور با مربع که مانند قابی نقش مایه ها ی اصلی را که عبارت بودند از نقوش جانوری و گاه انسانی و موجودات افسانه ای در بر می گرفتند. از اواخر قرن سوم و اوایل قرن چهارم ه.ق علاوه بر نقش مایه های مرسوم کتیبه نگاری برروی پارچه ها به خصوص در حواشی رایج شد که عمدتاً شامل دعا و ثنا و ضرب المثل ها بود. در قرون اولیه اسلام خطوط بافته شده بر پارچه ها خط کوفی ساوه با حروف نسبتا کوتاه بود ولی در دوره سلجوقی خط کوفی به شیوه تزئینی درآمد.
بوریا بافی و سبدبافی
بوریا بافی و سبدبافی در استان فارس رواج دارد و بهترین نوع بوریا متعلق به شهر کازرون است. سبد بافی قشقایی ها از منظر شکل و نقش بسیار جالب است.بوریابافی از نی و علف، صنعتی است که حتی از صنعت پارچهبافی هم کهنتر است.
حصیربافی به معنی بافت رشتههای حاصل از الیاف گیاهی (سلولزی) به کمک دست و ابزار ساده دستی است که طی آن محصولات مختلفی مانند زیرانداز، سفرهٔ حصیری، انواع سبد، انواع ظرف و… تولید میشود. حصیربافی خود بامبوبافی، مرواربافی، ترکه بافی، چم بافی و سبد بافی را نیز شامل میشود.
ظروف مسی و نقره کاری
ظروف مسی و نقره کاری از جمله صنایع مهم استان فارس می باشد مسگری و نقره کاری شیراز نیز شهره خاص و عام می باشد. این اثرهای هنری در سراسر بازارهای شیراز یافت میشوند و همواره میشود نهایت تلاش،هنر و زیبایی محصولات استادان هنر ایرانی را مشاهد کرد و الحق که جای این اثرهای زیبا در هر خانه ایرانی خالی میباشد. اثرهای هنری که چشم را نوازش و روح را جلا میدهند.
مغازه های فروش ظروف مسی و نقره کاری بخصوص آنها که در بازار شیراز واقع شده اند همیشه پر از مشتریهای تور شیراز ارزان ما هستند ، چون یکی از بهترین سوغاتی های شیراز همین ظروف زیبا میباشند که غذا خوردن و نوشیدن آب در آنها برای سلامتی نیز مفید است.
خاتم کاری شیراز
مهمترین صنعت دستی استان فارس، خاتم کاری شیراز است و بهترین نوع خاتم نیز در این شهر تولید می شود. منبت کاری نیز در استان فارس رواج زیادی دارد. همچنین منبت کاری و کنده کاری آباده شهرتی بسزا دارد. در استان فارس صنایع دیگری مانند تلکلی دوزی، گیوه دوزی، نمدمالی، خراطی، چرم سازی، سنگ تراشی و شیشه گری نیز رایج است.
حافظیه شیراز
برای بعضی ها اصل سفر به استان فارس و استفاده از تور شیراز ارزان ، برای زیارت مزار حافظ است. آرامگاه حافظ در شمال شهر شیراز، پایینتر از دروازه قرآن، چهارراه ادبیات در یکی از قبرستان های معروف شیراز به نام خاک مصلی قرار دارد.نخستین بنای آرامگاه ، به دستور میرزا ابوالقاسم گورکانی؛ حکمران فارس در سال 865 قمری ساخته شد.در آن زمان شمس الدین محمد یغمایی وزیر ابوالقاسم گورکانی، بر فراز قبر حافظ عمارت و گنبدی ساخت که جلوی آن نیز حوض آب قرار داشت.
در زمان شاه عباس، این آرامگاه مورد مرمت قرار گرفت. کریم خان زند نیز به علت خرابی های این بنا، ساختمان زیبایی به سبک بناهای آن دوره بر مدفن خواجه شیراز ساخت. همچنین در جلو آن تالاری با 4 ستون سنگی یکپارچه و بلند برای آرامگاه حافظ طراحی و اجرا شد.
وقتی با تور شیراز ارزان با قطار و یا تور شیراز هوایی به این آرامگاه میروید میتونید از نزدیک ببنید که ستون های سنگی بلند با نقش شاخ و برگ و گل رنگی ساخته شد و به دستور کریم خان زند سنگ مرمر نفیس برای قبر خواجه تهیه و غزل معروف حافظ با این مطلع با خط خوش نستعلیق بر آن نوشته شد:مژده وصل تو کو کز سر جان برخیزم طایر قدسم و از هر دو جهان برخیزم.
مقبره حافظ در سالهای 1290 الی 1320
پس از کریم خان زند، در سال 1295 معتمد الدوله فرهاد میرزا؛ والی فارس نرده آهنی اطراف قبر خواجه شیراز کشید و این آرامگاه را مرمت کرد.در سال 1317 قمری ملا شاه جهان زردشتی، تصمیم به تخریب و بازسازی بنای جدیدی برای آرامگاه حافظ می گیرد، اما با مخالفت یکی از سادات شیراز مبنی بر این که یک زرتشتی میخواهد چنین کاری بکند، آرامگاه حافظ تخریب می شود و شکستگی در سنگ قبر خواجه به وجود می آید.بعد از این واقعه، آرامگاه حافظ به شکل نیمه ویران می ماند تا سال 1319 قمری. در آن سال منصور میرزا فرمانفرمای فارس به دستور مظفرالدین شاه تعمیراتی در این آرامگاه صورت میدهد.
در سال 1311 شمسی فرج الله بهرامی نیز تعمیراتی اساسی در باغ، آرامگاه و دیوارهای اطراف آن انجام می دهد.این اثر تاریخی که قدمت آن به دوره مظفریان برمی گردد، در سال 1316 شمسی به دستور رضا پهلوی و با طرح ؛ معمار مشهور فرانسوی، با حفظ 4 ستون به شکل امروزی تجدید بنا شد. همچنین در جنوب آن، باغ و نارنجستان زیبایی با 2 حوض مستطیل ساخته شد.
آندره گدار فرانسوی که در آن زمان مدیرکل باستانشناسی بود، دستور داد 4 ستون دوره زندیه در جای خود حفظ شود و 16 ستون در اطراف آن اضافه و ایوان فعلی ساخته شود.
معماری مقبره حافظ در شیراز
جمع کل بنای حافظیه در آن سال 2200 مترمربع بود و با یک ایوان 20 ستونی به 2 قسمت تقسیم می شد. قبر حافظ شیرازی نیز در وسط محوطه شمالی و یک متر بلندتر از اطراف که به وسیله 5 ردیف پله در دسترس است، قرار دارد.در دوره جمهوری اسلامی و در سال ۱۳۸۶ اولین مرمت جدی و بازسازی، تمیز کردن سطح مسی روی گنبد، مرمت بخش های خراب ساختمان های اطراف و همچنین متصل کردن مقبرهها و باغ های اطراف به مجموعه صورت گرفت.
حافظ شیرازی از جمله مشاهیر است و آرامگاه وی نیز یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری شهر شیراز به حساب می آید. به طوری که سالانه گردشگران داخلی و خارجی فراوانی برای دیدن این آرامگاه به شیراز سفر می کنند.آرامگاه خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی، در سال 1354 توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره 1009 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
یکی از دیدنیهای جذابی که در تور سفر شیراز همراه با تور لیدرهای حرفه ای ما از آن لذت خواهید برد حافظیه شیراز میباشد.
سعدی شیراز
سعدی شیرازی شاعر قرن هفتم ، آرامگاه سعدی در شمال شرقی شیراز در دامنه کوهی به نام (پهند) و در بلوار بوستان قرار دارد. این آرامگاه سعدی اقتباسی از كاخ چهلستون اصفهان است و ابنیه قدیم را توام با معماری جدید دارا می باشد. ایوانی با ستونهای چهار ضلعی بلند با تزئینات كاشی كاری در جلو بقعه واقع شده است و گنبد كاشی فیروزه رنگ بر فراز بقعه جلوه خاصی دارد . درون بقعه كتیبه هایی كاشی كاری حاوی بخشهایی از گلستان و بوستان و لوحه ای كه تاریخچه ساختمان را معلوم می سازد دیوارها را زینت بخشیده است.
مقبره سعدی در تور شیراز گردی
بنای قبلی آرامگاه از دوران كریم خان زند شامل دو اطاق بزرگ در دو طرف ایوان پله طاق نما و غرفه های كوچك در وسط بوده است و در یك اطاق آرامگاه سعدی در اطاق دیگر قبر مرحوم شوریده فصیح الملك شاعر معروف شیرازی در قرن اخیر قرار داشت.وقتی شما از تور شیراز هوایی و یا تور شیراز با اتوبوس آژانس فارا گشت کوروش کبیر استفاده میکنید یکی از جاهای دیدنی شیراز که برای شما تدارک دیده ایم مقبره سعدی میباشد.
آتشکده میل اژدها شیراز
آتشکده میل اژدها یا برج نورآباد تنها اثر بازمانده از دوره اشكانیان در استان فارس، در هفت کیلومتری غرب شهر نورآباد ممسنی در شمال غربی استان فارس قرار دارد. این اثر که در درهای فاقد آبادی در كنار كوه تنگ كله واقع است و به نام های دیمهمیل، میل اژدها و میل آزاد نامیده می شود. این میل در کنار یکی از راههای مهم باستانی و در دامنه کوهی سنگلاخ و نسبتا سرسبز قرار دارد. میل اژدها یکی از معدود منارههایي است كه از دوران پیش از اسلام باقي مانده و در زمان اشکانیان ساخته شده است. این اثر از لحاظ شكل و ظاهر مانند كعبه زردشت و برج زندان شهر پاسارگاد، چهارگوش است. بلندای برج بیش از هفت متر و پهنای هر ضلع آن در پایین چهار متر و در بالا 40/3 متر است و از سنگ رگه سفید به طول های مختلف ( برخی ۴۴ و برخی ۱۹ سانت) بسیار دقیق، منظم و با مهارت ساخته شده است.
در داخل قسمت بالایی برج ، پلكانی به بلندای ۱۰/۵ و پهنای ۵۹ سانتی متر وجود دارد. این قسمت در سمت جنوب و در ارتفاع سه متری واقع شده و چنین به نظر می رسد كه با نردبان به این قسمت می رسیدند و سپس از پلكان بالا می رفتند. در این برج آتش مقدس نگهداری می شد و از آنجا آتش را به سایرر نقاط می بردند.
آتشکده میل بر روی چه کسانی باز بود؟
آتشدانی نیز بر فراز برج وجود داشت. “واندنبرگ” باستان شناس، برآن است كه برج نورآباد فقط به روی روحانیان باز بود و نیایش كنندگان ، تنها می توانستند آتش را ببینند. بنابراین آتشدان ها و آتشكده ها سرباز بودند. در دوره پهلوی دوم، میله فلزی از وسط قطعات سنگ های برج نور آباد گذراندند تا از فروپاشی آن جلوگیری شود.بهطور کلی میلها در زمان اشکانیان و ساسانیان کاربرد فراوان داشته و بعدها در دوران اسلامی نیز این میلها را در منارهها نیز میتوان مشاهده کرد.از کاربردهای میل اژدها میتوان در راهنمای کاروانان و اطلاع رسانی و دیدهبانی وشاید آتشکده و… نام برد. این اثر تاریخی به شماره ۳۵۶ در فهرست آثار باستانی ملی ایران ثبت شده است.
ارگ کریم خان شیراز
ارگ کریم خان در مرکز شهر شیراز در میدان شهدا قرار دارد. بعد از ساختن این ارگ به عنوان محل زندگی خود کریمخان شیراز را پایتخت خود قرار داد.ارگ کریم خان در مرکز شهر شیراز قرار دارد. این ارگ در دوره سلطنت سلسله زندیه ساخته شده است و پس از اینکه کریم خان زند شیراز را به عنوان پایتخت خود و این مکان را به عنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریمخان معروف شد.
در زمان سلطنت سلسله پهلوی از ارگ به عنوان زندان استفاده شد که آسیب هایی به آن وارد شده است. در سال ۱۳۵۰ این ارگ به اداره فرهنگ و هنر وقت واگذار شد. این بنای بزرگ اکنون زیر نظر سازمان میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اداره می شود و از چند سال پیش کار مرمت این بنا آغاز شده است تا به عنوان موزه بزرگ فارس مورد استفاده قرار گیرد.
تاریخچه ارگ کریمخان شیراز
ساخت ارگ بین سالهای ۱۷۶۶ و ۱۷۶۷۷ میلادی انجام شد و کریمخان بهترین معماران زمان خود را جهت ساخت آن بکار گرفت. او همچنین بهترین مصالح را از داخل و خارج کشور تهیه و ساخت بنا را به سرعت تمام کرد.این بنا در دوره زندیه به عنوان محل استقرار حکومت و در دوره قاجاریه به عنوان محل زندگی فرمانداران محلی استفاده می شد. عبدالحسین میرزا فرمانفرما حکمران فارس، دستور به بازسازی مینیاتورهای نقاشی شده در این بنا داد.با قیمت ارزانی که برایت در طراحی کردیم می توانی از این اثر از نزدیک بازدید داشته باشی.
طراحی بنای ارگ کریمخانی شیراز
بنای ارگ ترکیبی از دو معماری مسکونی و نظامی است. بخش درونی ارگ با ایوان ها و اتاقهای نقاشی شده، آبنماها و باغچه ها از ظرافت خاصی برخوردار است. سه ضلع شمال، جنوب و غرب هر یک دارای یک ایوان و شش اتاق مسکونی در دو طرف آن است. ضلع شرقی شامل حمام خصوصی و برخیی امکانات خدماتی است.برج و باروی چهارگانه به انضمام خندقی که سابقاً دور آن حفر شده بود نیز نقش دفاعی بنا را بر عهده داشته اند. ضخامت دیوارها در پایه ۳ متر و در بالا ۸/۲ متر است. ارتفاع برجها نیز ۱۵ متر می باشد و از آجر ساخته شده اند.
باغ دلگشا
این باغ در شرق شیراز و تقریباً نزدیک آرامگاه سعدی بنا شده و به خاطر نارنجستان زیبا و بزرگ و آب نماهای دیدنیاش شهرت دارد.مکانی بسیار زیبا همراه با فواره های آبی و نمایی دلنواز ساختمان مرکزی باغ که در میان درختان و بوته ها خودنمایی میکند.
سابقهی آبادانی باغ دلگشا شیراز به زمان پیش از اسلام و دوران ساسانیان باز میگردد.این باغ در نزدیکی کهندژ بوده که قدمت آن به دوره هخامنشیان و ساسانیان باز میگردد. این باغ در دوران صفویه نیز از باغهای مهم و تفریحی بوده و در عکسها و خاطرات گردشگران اروپایی هم دیده و یاد شده است. علاوه بر این ها ، در زمان تیمور گورکانی در بهترین وضعیت خود و در اوج آبادانی بوده ، و این آبادانی و زیبایی به قدری بوده که تیمور با دیدن آن ، دستور ساخت باغی را با همین نام در سمرقند داد.
دروازه قرآن شیراز
این دروازه در میدان قرآن – تقاطع بلوار هفت تنان و ربانی شیرازی قرار گرفته است و قرآنی بالایش گذاشتهاند تا مسافران به برکت آن سفری بیخطر داشته باشند.دروازه قرآن یکی از نمادهای، تأثیر قرآن بر زندگی مردم ایران و از بناهای ارزشمند اسلامی در کشور ما به شمار می آید.
دروازه قرآن، بنایی است اسلامی ایرانی که با معماری خاص خود در ورودی تعدادی از شهرهای ایران خودنمایی می کرده و می کند.از اینکه در طول تاریخ چه تعداد دروازه قرآن و در چه شهرهایی بنا شده است، اطلاع دقیقی در دسترس نیست؛ امّا گزارش های تاریخی و نیز بناهای باقی مانده، حکایت از اهمیتت این گونه بناها در فرهنگ دینی مردم ایران دارد.در میان دروازه قرآن هایی که در ایران وجود داشته و دارد، دروازه قرآن شیراز، هم از نظر قدمت و هم از دیدگاه شهرت عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وجه تسمیه دروازه قرآن شیراز
در شمال شهر شیراز در مسیر اصفهان به شیراز در میانه کوه های بابا کوهی و چهل مقام، تنگ راهی وجود دارد که آن را تنگه الله اکبر می خواندند.در کناره راه اصلی،بنای تاریخی به چشم می خورد که مشهور به دروازه قرآن است.وجه تسمیه این بنا ـ دروازه قرآن ـ به خاطر قرآنی است که در درون اتاقکی برر بالای این بنا جای داده شده است.درباره بنای اصلی دروازه قرآن شیراز گفته اند: در زمان حکومت شیعی آل بویه، هنگامی که عضدالدّوله دیلمی در فارس حکومت می کرد. در حدود سال 328 (هـ.ق) به دستور او بنای دروازه شیراز نهاده شد تا قرآنی را بر بالای دروازه گذاشته تا مردم، هنگام ورود و خروج از زیر قرآن رد شوند و مسافران به برکت عبور از زیر آن به سلامت،مسافرت خود را به پایان برند.
این دروازه، شامل یک طاق مرتفع از نوع طاق کجاوه ای در وسط طاق با ارتفاع کم در طرفین بوده است.به مرور زمان طاق شکسته و تخریب شد تا اینکه در زمان حکومت کریم خان زند( 1172 ـ 1193هـ .ق) مجدداً این دروازه را بازسازی نموده و در قسمت فوقانی اتاقکی ساختند و دو جلد قرآن نفیس به خط ثلث در آن جای دادند. در زمان قاجاریه که چند زلزله شیراز را تکان داد، این دروازه آسیب هایی دید، امّا به وسیله محمد زکی خان نوری مورد بازسازی و مرمّت قرار گرفت.این بنا تا سال 1315 شمسی بر پا بود تا اینکه در طرح توسعه راه شمالی شیراز این بنا را که بر سر راه بود، تخریب و قرآن های آن را به موزه پاریس منتقل کردند.
دروازه قرآن از قدیم تا بحال
از دروازه توصیف شده، تصویرهایی در دست است که در بالای آن اتاقی با پنجره مشبّک وجود دارد. در سال 1327 شمسی یکی از بازرگانان مشهور شیراز به نام حاج حسین ایگار معروف به اعتماد التجار،آستین همّت بال زده و دروازه جدید را با فاصله کمی از دروازه کهن برپا داشت. دروازه جدید در اندازه بزرگتر، شامل دهانه قوس تیزه دار و دو ورودی کوچک بر روی جرزهای دو طرف و اطاق مستطیل شکلی بر فراز آن برای گذاشتن قرآن برپا گردید.در این بنا، آیاتی از قرآن را به خط ثلث و نسخ دور تا دور در دروازه قرآن نقش کرده اند؛در پیشانی شمالی این طاق آیه :«انّ هذا القران یهدی للتی هی اقوم» .(سوره اسراء، آیه 9) و بر پیشانی جنوبی و سمت شهر شیراز آیه :«قل لئن اجتمعت الانس و الجنّ علی…».(سوره اسراء، آیه 88) و در گوشه غربی طاق آیه :«انّا نحن نزّلنا الذّکر» و ادامه آیه در گوشه شرقی: «و انّا له لحافظون» (سوره حجر، آیه 9) نوشته شده است.در تور شیراز لحظه آخری همراه با تور لیدرهای مجرب شیراز ما از این اثر تاریخی و خاطره انگیز دیدن خواهید کرد.
تخت جمشید شیراز
تخت جمشید در 57 کیلومتری شیراز در جاده اصفهان و شیراز واقع شده است. تخت جمشید یا (پارسه، پرسپولیس) نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که طی سالیان بسیار ، پایتخت باشکوه و تشریفاتی پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده است. ساختن تخت جمشید در زمان داریوش اول در حدود 518 ق . م ، آغاز شد. این بنا در محوطة وسیعی واقع شده که از یک طرف به کوه رحمت و از طرف دیگر به مرودشت محدود میباشد.
این ساختمانها بر روی پایههایی ساخته شده که قسمتی از آنها صخره های عظیم و یکپارچه بوده و یا آنها را در کوه تراشیدهاند . در نخستین روز سال نو ۲۳ قوم مختلف از کشورهای گوناگون با پیشکشهایی متنوع در تخت جمشید جمع میشدند و هدایای خود را به شاه پیشکش میکردند.باور تاریخدانان بر اینن است که اسکندر مقدونی سردار یونانی در ۳۳۰ پیش از میلاد، به ایران حمله کرد و تخت جمشید را به آتش کشید و احتمالاً بخش عظیمی از کتابها، فرهنگ و هنر هخامنشی را با اینکار نابود نمود.
باقیمانده تخت جمشید
با اینحال ویرانههای این مکان هنوز هم برپا است و باستان شناسان از ویرانههای آن نشانههای آتش و هجوم را بر آن تأیید میکنند. این مکان از سال ۱۹۷۹ یکی از آثار ثبت شدهٔ ایران در میراث جهانی یونسکو است. آمار بازدید کنندگان از تخت جمشید در سال 1392 عبارت است از حدود 757.615 نفر گردشگر ایرانی و خارجی.
وقتی در تخت جمشید قدم میزنید حتما بر سنگها و یادواره ها دستی بکشید ، ناخودآگاه حسی به شما دست میدهد که انگار ارتباط برقرار کردید بین زمان حال و 2500 سال پیش ، زمانیکه استادان معماری ایرانی با ساده ترین ابزارآلات طرح هایی زدند در نظم و زیبایی و تقارن کامل که بخشی از هنر خدای بینهایت مهربان است. تور شیراز لحظه آخری ما فرصتی برای شما فراهم میکند برای دیدار این اثر فوق العاده جهانی.
برای اطلاعات بیشتر در مورد این اثر جهانی میتوانید به صفحه ای که برایتان طراحی کردیم مراجعه کنید ، روی کلمه صفحه تور تخت جمشید از شیراز کلیک یا تاچ نمایید.
باغ ارم شیراز
باغ ارم که یکی از باغهای بینظیر ایران است به علت سرونازهای زیبایش شهرت یافته و امروزه به نام باغ ارم یا باغ گیاه شناسی معروف است.باغ ارم بيش از 110 هزار مترمربع مساحت دارد و عمر طولاني اش باعث شده است در هر دوره تاريخي گياهاني جديد در آن کاشته شود و برخي از گياهان باغ، از کشورهاي ديگر به آن آورده شده اند و همين تنوع گونه هاست که باعث شده است باغ به نمايشگاهي بي نظير از گل و گياه تبديل شود.
پيشنهادمان باغ ارم شيراز است؛ باغي که گرچه در سفرنامه هاي قرن هاي دهم و يازدهم هجري به آن اشاره شده است که يعني مردم آن روزگار هم به ديدارش مي آمده اند اما به هر حال باغ زيبايي اش را مديون دوره زنديه است که نور چشم کريم خان زند شد و پس از آن مدتي در دست سران ايل قشقاييي و قاجار بود و عمارت داخل آن هم در همان زمان ساخته شد.در زمان قاجاريه اين باغ به مدت 75 سال به دست سران ايل قشقايي افتاد. در اين زمان عمارتي در اين باغ ساخته شد. اما در زمان سلطنت ناصر الدين شاه قاجار عمارتي ديگر توسط حسين علي خان نصير الملک پي ريزي شد که با مرگ او خواهر زاده اش ابوالقاسم خان نصيرالملک امور باغ ارم را به دستت گرفت و عمارت نيمه کاره را تکميل کرد. اين عمارت تا کنون پابرجاست.
معماری باغ ارم شیراز
شيوه معماري عمارت باغ ارم با ويژگي هايي که دارد مثل ساير بناهاي آن دوره پيرو معماري زنديه و صفويه است. عمارت اصلي باغ ارم در غرب باغ قرار دارد. اين عمارت رو به شرق و سه طبقه است، و از لحاظ معماري، نقاشي، حجاري، کاشي کاري و گچ بري شاهکار صنعت و هنر دوره قاجاريه به حساب ميي آيد. طبقه زيرين که هم سطح زمين است در وسط داراي يک تالار اصلي به نام حوضخانه است. دو طرف اين حوضخانه دو راهرو است و در انتهاي هر دو راهرو پله هايي براي رفتن به طبقه بالا ساخته شده است. در دو طرف راهروها هم دو سالن بزرگ قرار دارد.کنار سالن ضلع جنوبي آشپزخانه خيلي وسيعي است. طبقه دوم عمارت ، در وسط ايواني بزرگ با دو ستون بلند دارد. در پشت ايوان يک سالن بزرگ واقع است و دو جانب آن دو راهرو است که بالاي آن دو گوشوار قرار دارد و چهار اتاق هم در طرفين راهروهاست.
در دو طرف ايوان بزرگ دو ايوان کوچک رو به مشرق قرار دارد. اين ايوان ها هرکدام داراي دو ستون سنگي يکپارچه کوچک هستند. انتهاي شمالي و جنوبي عمارت هم دو راهرو است. در ضلع جنوبي اين طبقه هم در بالاي آشپزخانه طبقه زيرين يک آشپزخانه وسيع و به همان اندازه وجود دارد.
طبقه سوم در وسط داراي يک سالن بزرگ مشابه سالن طبقه دوم است که پنجره هاي آن به ايوان اصلي باز مي شود و در دو طرف اين سالن دو راهرو واقع است. در جنب راهرو ضلع شمالي عمارت دو اتاق در جنب راهرو ضلع جنوبي يک اتاق و يک سالن بزرگ است. دو ايوان هم در دو طرف همانند ايواني هايي طبقه دوم و درست بالاي آنها قرار دارد. بالاي آشپزخانه طبقه دوم در طبقه سوم به صورت تراس ساخته شده.
درهاي ورودي باغ ارم در ضلع شمالي قرارداد و به طرف بلوار ” ارم” باز مي شود. سر در ورودي اصلي که به عمارت نزديک تر است در سال هاي اخير بر جاي سر در قبلي آن به طرز زيبايي از آجر ساخته شده است. درگاه ديگري هم در همين سمت و در انتهاي باغ قراردارد که در سال 1344 هجري قمري ايجاد شده است. بر بالاي جبهه خارجي اين سر در کتيبه اي از سنگ مرمر نصب شده و دو کتيبه کاشي نيز در طرفين آن به چشم مي خورد.یکی از دیدنیهای ویژه شیراز که در تور شیراز با قیمت تور شیراز خیلی مناسب از آن بازدید خواهید داشت این باغ ارم زیباست.
حمام وکیل شیراز
حمام وکیل یکی از حمام های تاریخی ایران میباشد که بین حمام های تاریخی شیراز از همه معروف تر و مورد توجه تر میباشد، این حمام تاریخی نمونه کاملی از پیشرفت معماری حمام در دوره زندیه هستش ، این حمام دارای فضاهایی مثل رختکن، گرم خانه،خزینه و بخش شاه نشین میباشد که گفته می شود فقط شخص شاه یا شاید دیگر بزرگان از آن استفاده می کردند.
سربینه حمام به شکل هشت ضلعی و هشت ستون رنگی، شقف گنبدی بنا رو نگه می دارند. این سقف به خاطر تصویری آهک بری روی آن نقش بسته، بسیار معروف و بازدید کنندگان رو مجبور می کند کمی سر به هوا حرکت کنن تا تمام این زیبایی را ببینند و کیف کنند.
مسجد وکیل شیراز
در نزدیکی حمام و موزه و آب انبار و ارگ ساخته شده است این بنا یکی از بناهای زیبا و مستحکم دوره زندیه میباشد که از لحاظ هنری و معماری دارای اهمیت زیادی است.این مسجد به دستور کریمخان زند ساخته شده ، طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان جنوبی و شرقی میباشد. که مشتمل بر صحن دلباز و شبستانی با 48 ستون سنگی است.
واقعا در دوران حکومت کریمخان زند ، مجموعه بناهای ارزشمند و باشکوه و خاصی طراحی و ساخته شد که امروزه به عنوان میراثی گرانبها و قابل توجه نه تنها در سراسر کشورمان ایران ، بلکه در کل جهان شناخته میشود. مسجد وکیل شیراز با مساحتی بالغ بر ۱۱ هزار متر مربع، ۸۶۶۰ متر زیربنا، معماری کمنظیر، حجاریهای فوقالعاده و زیبا ، کتیبههای منقوش به خطوط نستعلیق اساتید ، نسخ و ثلث و کاشیکاریهای صورت گرفته در رنگهای زیبا و متنوع، که زبان هر گردشگر و توریست ، تاریخشناس و علاقهمند به هنر معماری را به تمجید و سپاس از سازندگان و طراحان آن ، خواهد گشود. که نگهداری از آنها وظیفه همه ما هنردوستان و ایران دوستان است.وقتی در تور شیرازگردی از آن دیدن میکنید به صحت گفته ها پی میبرید.
منزل زینت الملوک شیراز
این خانه تاریخی که ساخت آن در حدود سال 1290هـجری قمری توسط علی محمدخان قوام الملك آغاز شد و در سال 1305 هجری قمری توسط نوه او یعنی محمدرضا خان قوام پایان یافت. از جمله معماریهای دوران قاجاریه است و در حقیقت اندرونی قوام الملک بوده است. کاشی کاریها و آئینه کاریهای این بنا بسیار زیباست.
زینت الملک زنی خیر و نیکوکار بوده و سفره اطعامش برای نیازمندان پهن و دستانش برای یاری به هم نوعان خود گشاده بوده، او دهه های محرم در منزلش مراسم عزاداری، خیریه و نذر را برپا می داشت.خانه زینت الملک بیش از بیست اتاق مزین به گچبری، نقاشی و آیینه کاری های بسیار نفیس وچشمگیر است.این اتاق ها در طبقه اول به یکدیگر راه دارند یعنی برای وارد شدن از اتاق های شمالی به جنوبی نیازی به رفتن به حیاط نیست،در کنار تزیینات دیوارها، سقف چوبی اتاق ها با طرح و نقش پرندگان، جانوران و گل و بته، فضایی دیدنی به وجود آورده است.
عمارت شاپوری
عمارت شاپوري نام مجموعه اي است دو طبقه، با زيربناي 840 متر كه در باغي زيبا به وسعت 4635 متر مربع ساخته شده و در منطقه مركزي شهر شيراز ، در محله اي با قدمت 100ساله، معروف به انوري قرار دارد.منزل شاپوری مربوط به اوایل دوره پهلوی است و در شیراز، خیابان انوری، روبروی خیابان اهلی واقع شده است. این اثر در تاریخ ۱۶ مهر ۱۳۷۹ با شمارۀ ثبت ۲۷۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این اثر از سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ توسط استاد ابوالقاسم مهندسی معمار معروف شیرازی بنا شده است و متعلق به عبدالصاحب شاپوری از تاجران بزرگ شیراز بوده است.
آرامگاه شاهچراغ
شاهچراغ، نام مسجد و آرامگاهی است در شیراز که بنا بر اعتقاد شیعیان احمد بن موسی کاظم، پسر ارشد موسی کاظم و همچنین محمد بن موسی، از برادران علی بن موسی الرضا، در آن به خاک سپرده شدهاند. او در راه پیوستن به برادر خود به سوی خراسان سفر نمود ولی در راه توسط افراد مأمون خلیفه عباسی در شهر شیراز کشته شد.
این آرامگاه در شمال خیابان احمدی در شهر شیراز قرار دارد. آرامگاه سیدمیرمحمد برادر سیدمیراحمد نیز در نزدیکی شاهچراغ است.∗ که به سبک معماری آذری بنا شدهاست ، به شما پیشنهاد میدهم در تور شیراز لحظه آخری حتما به این حرم بروید،اولا بافت ساختاری و معماری حرم با حرمهای دیگر متفاوت است ، تفاوتی از جنس جذابیت ، دوما حس بسیار خوب و لطیفی به شما دست میدهد وقتی در این حرم قدم میزنید.
درون حرم را با به کار بردن آئینههای ریز رنگین، به سبکی هنرمندانه، آئینه کاری کرده و انواع خطهای زیبای فارسی و عربی، تزیینکننده نمای اطراف آینهها و کاشیها است.
ایوانهای بنای حرم شاهچراغ
بنای حرم، مشتمل بر ایوانی در جلو و حرمی گسترده در پشت ایوان است که در چهار جانب حرم، چهار شاهنشین قرار گرفته و مسجدی نیز در پشت حرم (سمت غرب) ساخته شدهاست. ضریح آن در شاه نشین زیر گنبد قرار دارد و از نقره ساخته شدهاست.
حیاط شاه چراغ دارای دو در اصلی ورودی است که در سمت جنوب و شمال حرم از زیر دو سر در بزرگ کاشی کاری شده گذشته و وارد حیاط وسیع حرم میشویم. در میان حیاط، حوض بزرگ فواره داری ساخته شده و در اطراف حوض درختکاری شدهاست. حرم شاهچراغ در سمت غرب حیاط و حرم سید میر محمد- برادر شاه چراغ – در سمت شمال شرقی حیاط قرار دارد.
غیر از دو در اصلی، دو در فرعی دیگر نیز وجود دارد که یکی به بازار حاجی و دیگر به مسجد جامع عتیق میرود درگاه مانندی نیز از ضلع شمال حیاط وارد بازار شاه چراغ میشود.
حیاط صحن حرم شاهچراغ شیراز
در دور تا دور حیاط، اتاقهایی دو طبقه ساخته شده که در پیشانی و جرزهای جلو آنها کاشی کاری شدهاست. ستونهای آهنی ایوان حرم به وسیله چوبهای نفیس پوشش داده شده و در سقف مسطح آن نیز چوب منبت کاری شده به کار رفتهاست. امکانات وسیعی مثل پاسگاه انتظامی، دفتر پست و مخابرات، کتابخانه و موزه در این حیاط وسیع برای رفاه مردم ایجاد شدهاست.مطالب این قسمت را از ویکی برای شما جمع آوری کردیم که جامع تر باشد.
مسجد جامع عتیق شیراز
مسجد جامع عتیق شیراز توسط عمروبن لیث صفار در سال 276 ه.ق ساخته شد و قدیمی ترین مسجد جامع فارس است.کهن ترین و نخستین مسجد شیراز است که به آن مسجد جمعه، مسجد الاقصی، مسجد آدینه و مسجد جامع هم میگویند.
این مسجد یکی از عجیبترین مساجد است که بنای زیرین آنرا متعلق به قبل از اسلام می دانند. این مسجد در شرق حرم شاهچراغ قرار گرفته و از داخل حیاط شاهچراغ و از طریق بازار نوساز، راهی به آن وجود دارد.
مسجد نو
واقع در مقابل شاه چراغ، نام قدیمی آن مسجد اتابکی بوده و در سال 598 ه.ق توسط اتابک سعدبن زنگی بنا شده است.در ساختمان مسجد نو در حال حاضر هیچ کاشی کاری و کار هنری دیده نمیشود، اما پیشانی طاقهای بزرگ با کاشی کاری معرق به خط ثلث تزیین شدهاست.
تا حدود ۶۰ سال پیش به دلیل وجود چند درخت چنار در وسط صحن، این مکان گردشگاه مردم شیراز بود و آب قنات خیرات از وسط آن جریان داشت.
خواجوی کرمانی
کمالالدين ابوالعطاء محمودبن على بن محمود مرشدى کرمانى عارف بزرگ و شاعر استاد ايران در قرن هشتم هجرى است. نسبت مرشدى به سبب انتساب او به فرقهٔ مرشديه يعنى پيروان شيخ ابواسحق کازرونى است. بعضى از تذکرهنويسان به او عنوانهاى ‘نخلبند شعرا’ و ‘خلاقالمعاني’ و ‘ملکالفضلا’ نيز دادهاند. تخلص او در همهٔ شعرهايش ‘خواجو’ است که خود مصغر خواجه و اين تصغير از باب تحبيب است ولادت شاعر به تصريح خودش به سال ۶۸۹ هـ اتفاق افتاده است.
آرامگاه او در تنگ اللهاکبر شيراز نزديک دروازهٔ قرآن واقع است که در گشت تور شیراز از آن بازدید خواهید کرد ، اگر تمایل دارید درباره این عارف گرانقدر بیشتر بدانید و اینکه اشعار وی چطور روی اشعار حافظ تاثیر میگذاشت ، برایتان مقاله کاملی تهیه کردیم ، روی کلمه خواجوی کرمانی کلیک یا تاچ نمایید.
بازار وکیل
بازار وکیل شیراز یکی از شاهکارهای معماری سنتی ایران است و جنب حرم شاهچراغ واقع شده است.این بازار به فرمان کریم خان زند ملقب به وکیل الرعایا در سالهای (1172-1193هـ.ق) ساخته شد.
بازار وکیل در مرکز شهر شیراز (شرق میدان شهدا) قرار گرفته است و مسجد و حمام تاریخی وکیل نیز در کنار این بازار قرار دارند. معماری این بنا برگرفته از بازار قیصریه لار و بازارچه بلند اصفهان است اما عرض بازار وکیل بیش از سایر بازارهاست.همچنین 74 دهانه طاق ضربی بازار با ارتفاع بیش از 11 متر ، بلندتر از طاق سایر بازارهاست.
گردش در بازار وکیل شیراز
وقتی در این باراز میگردید سرگرمیهای خیلی جالبی را تجربه میکنید ، مغاره های فروش ظروف مسی که یکی از بهترین سوغاتی های سفر شیراز شما خواهند شد ، عطاری ها با بوی دیوانه کننده گیاهان مخصوص که دقایقی شما را میخکوب خواهند کرد ، در کنار اینها نقره فروشی و فروشگاههای فروش لباس نیز به چشم میخورند و در انتهای آن بازار فرش فروشها با فرشهای رنگ رنگ کوچک و بزرگ… حداقل نیم روزی شما را سرگرم خواهند کرد بهمین علت در تور شیراز لحظه آخری ، چه تور شیراز با هواپیما باشد چه تور شیراز با قطار یا تور شیراز با اتوبوس فرصت گشت و گذار در این بازار زیبا را به شما میدهیم که حسابی خوش بگذرانید.
بهشت گمشده شیراز
«بهشت گمشده» ایران در منطقه کامفیروز فارس با جاذبه های طبیعی شگفت انگیز، به مانند قطعه ای از بهشت بر روی زمین می درخشد.
بهشت گمشده یا تنگ بستانک از جاذبه های شگفت انگیز طبیعی فارس است که در منطقه کامفیروز در فاصله 120 کیلومتری شمال غربی شیراز قرار دارد. بهشت گمشده در منطقه ای به وسعت 20 هزار هکتار واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا یک هزار و 740 متر است.این منطقه در حوزه آبخیز سد درودزن واقع شده و سالیانه 33 میلیون متر مکعب آب از آن میگذرد.
این دره سرسبز از کوه های نسبتا مرتفعی در مرز انتهای دهستانهای کامفیروز و بیضاء (شهرستانهای مرودشت و سپیدان) به طرف دشت کامفیروز کشیده شده است.
پوشش گیاهی بهشت گمشده فارس
پوشش گیاهی مناسب، آبشارهای کم ارتفاع طبیعی و آب فراوانی که از مظهر چشمه ها از کوه در مسیر دره به طرف پائین سرازیر می شود موجب شده که این منطقه از زیبایی شگفت انگیزی برخوردار باشد. پوشش گیاهی این منطقه شامل بنه، پسته کوهی، بادام، بخورک، کیالک، انجیر، چنار، به، گردوو است.گونه های جانوری این منطقه نیز شامل قوچ، میش، بز وحشی، خرس، سمور، کلاغ و گونه هایی از پرندگان شکاری است.
زیبایی های خاص و خارق العاده ای که ناشی از طبیعت است این منطقه را به واقع به قطعه ای از بهشت بر روی زمین تبدیل کرده است. درختان سربه فلک کشیده، چشمه های جاری و آب فراوان به واقع زیبایی شگفت انگیزی را در این پهنه ایجاد کرده که هر بیننده ای را به تماشا و لذت از این همه زیبایی وا می دارد.
مسجد نصیر الملک یا مسجد صورتی
نقشه شهر شیراز در گوگل مپ
تصمیم گرفتی بری به شیراز و جذابیت های این شهر رو ببینی؟ مطمئنا یکی از دغدغه هات انتخاب محل اقامتی خواهد بود که قرار است شب را در آنجا استراحت کنی، این محل اقامت باید از نظر تمیزی، امکانات و قیمت مناسب سلیقه شما باشه. سلیقه شما چیه؟ صفحه هتل های شیراز کاملترین اطلاعات رو درباره هتل ها به شما میده تا بهترین انتخاب محل اقامت رو داشته باشی:
وقتی با آژانس هواپیمایی و مسافرتی فارا گشت تماس میگیری همکاران ما به تمامیه سوالات شما درباره جاهای دیدنی شیراز، مدت زمان سفر به شیراز، امکانات و درجه هتل های پکیج تور شیراز ارزان عادی یا تور نوروز شیراز و خدمات گشت ها و بهترین راهکارها پاسخ میدهند پس خیالت راحت باشد.
پاسخگویی به همه شما عزیزان یکی از وظایف مورد علاقهٔ ماست. پس برای دریافت اطلاعات بیشتر و زمان و شرایط رزرو تور میتوانی با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایی.